avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Din ce bani platim avocatul/reprezentantul in instanta ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Din ce bani platim avocatul/reprezentantul in instanta al Asociatiei ?

Buna seara !
Asociatia noastra a desemnat-o pe d-na Administrator pentru a ne reprezenta in instanta in procesele deschise pentru recuperarea restantelor de la rau-platnici.
Pentru acest lucru s-a intocmit un contract intre Asociatie si d-na Admin cu prevederea ca i se vor plati serviciile de reprezentare in instanta, dupa terminarea fiecaruia dintre procese.
Intrebarea mea este : din ce bani ii vom plati aceste servicii ?
Vom crea un fond special ?
Din fondul de penalitati ?

Va multumesc anticipat,
Daca nu este platit este ok.=D>
Daca aveti fond de penalizari banii puteti sa ii scadeti de acolo sau din orice fond pana la recuperare de la restantierii dati in judecata, asa cum v-a sfatuit @elga50.
@Thran : Multumesc ! :)
Daniel4x4 a scris:

Da, are "calitatea de avocat" , dar nefiind de profesie avocat, am denumit-o "reprezentant".

Probabil, asa cum ati spus in alt mesaj, va ganditi la ceva si apare scris altceva. De aceea am citat afirmatia de mai sus. Ori este avocat, ori nu este avocat. Nu poate avea calitatea de avocat fara a fi avocat. E un nonsens!
In instanta presedintele trebuie sa reprezinte asociatia, asa cum bine s-a precizat mai sus, conform legii. Tot presedintele poate incheia un contract de asistenta juridica cu un avocat, care sa instrumenteze dosarul in instanta. Conform acestui contract asociatia achita, pe baza de factura si chitanta, onorariul avocatului.
De unde? Din casieria asociatiei. Iar suma achitata drept onorariu se trece pe lista de plata in dreptul restantierului actionat in judecata si avocatul depune chitanta la dosar, solicitand instantei sa-l oblige pe restantier la plata acestui onorariu. Asa ajung in final banii inapoi in casieria asociatiei.
Care cheltuieli de judecata ca Asociatiile sunt scutite de taxa de timbru ?!?

Aici dumneavoastra intrebati si tot dv raspundeti in aceeasi fraza. Pai sigur ca asociatia este scutita de taxa de timbru dar dv ati intrebat de banii de onorariu mai sus.
Cateva hartii xeroxate si printate intra ca oricare altele pe cheltuielile admninistrative ale asociatiei, ca acele consumabile de birou ce le cumparati pentru a elibera o adeverinta, pentru a intocmi listele de plata, pentru cumpararea chitantelor, dosarelor, pixurilor....
Scuze, "imputernicire" s-a facut, intr-adevar, nu "contract"......Ma gandeam la altele si am scris aiurea....
Dar de ce din fondul de reparatii ??? Nu inteleg.....
Si banii pentru onorariu ? Aceasta plata practic ar fi ceea ce se cheama "cheltuieli de judecata", nu ?

Pai chiar daca va scuzati si corectati, tot nu va iese cum trebuie.
Asadar nu platiti din fondul de reparatii ci din casierie. Aici spre ca e lamurita.
Daca s-a facut imputernicirea, aceasta nu costa, nu va ia imputernicitul bani pentru ca va reprezinta in proces. Este administrator (putea fi presedintele sau orice membru al comitetului), este platit ca administrator si-acum l-ati imputernicit sa reprezinte asociatia in acest proces. Maine o sa-i dati o imputernicire sa ridice o scrisoare de la posta, iar poimaine sa faca parte din comisia de receptie a unei reparatii..., toate acestea pentru ca este administrator si munciti acolo impreuna.
Despre ce onorariu vorbiti dv daca nu ati facut un contract cu un avocat?
Daca ati fi facut un contract cu un avocat, da, plata onorariului facuta conform acelui contract face parte din cheltuielile de judecata si se solicita in instanta, asa cum am mai spus, pe baza chitantei de incasare a sumei de catre avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita datorii la intretinere stela chelner stela chelner Buna ziua Pe ultima lista de plata a intretinerii la bloc este inclusa si o suma de 70 lei/aprt. pentru darea in judecata a rau platnicilor. Este ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani in cazul in care s-au demarat actiunile de judecata AlainCostea AlainCostea Buna ziua, In cazul urmator: - un proprietar nu si-a platit inretinerea timp de 6 luni - au fost demarate actiunile de judecata - a venit si a platit ... (vezi toată discuția)
Repartizare chelt avocat cmd_ro cmd_ro Cum se repartizeaza cheltuielile cu onorariul avocatului , la toti locatarii sau numai locatarului care este dat in judecata pentru restanta ? (vezi toată discuția)