avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitarea in cazul suspendarii conditionate a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitarea in cazul suspendarii conditionate a executarii pedepsei

Cum,unde si de ce acte am nevoie pentru a-mi face reabilitarea?!
Cel mai recent răspuns: bbyRo , utilizator 19:45, 23 Iunie 2012
Se depune o cerere la instanta competenta sa judece fondul/ instanta care a pronunta hotararea in fond.
Se depune sentinta prin care ati fost condamnat si dovada achitarii daunelor civile, daca a fost cazul.
În funcţie de ce fel de pedeapsă aţi executat, in detenţie sau o pedeapsă cu suspendarea executării, pentru primul caz reablitarea este judecătorească , pentru cel de-al doliea caz, reabilitarea este una de drept, adică fără să fie necesară cerere la instanţă.
În cazul reabilitării judecătoreşti , cerere o depuneţi la instanţa care a pronunţat hotărârea de condamnare, sau la instanţa de la locul dvs. de domiciliu.
Cererea de reabilitare judecătoreasca trebuie să cuprindă date cu privire la cel care face cererea, condamnarea pentru care se cere reabilitarea si fapta pentru care a fost pronunţata acea condamnare, motivele în fapt şi în drept, mijloacele de probă în susţinerea ei, data depunerii şi semnătura.
Cererea de reabilitare judecătorească se admite dacă cel condamnat întruneşte următoarele condiţii:
a) nu a suferit o nouă condamnare în intervalul prevăzut în art. 135;
b) îşi are asigurată existenţa prin muncă sau prin alte mijloace oneste, precum şi în cazul când are vârsta de a fi pensionat sau este incapabil de muncă;
c) a avut o bună conduită;
d) a achitat în întregime cheltuielile de judecată şi despăgubirile civile la plata cărora a fost obligat, afară de cazul când partea vătămată a renunţat la despăgubiri, sau când instanţa constată că cel condamnat şi-a îndeplinit în mod regulat obligaţiile privitoare la dispoziţiile civile din hotărârea de condamnare.
Actele care vă sunt necesare sunt următoarele:

Copie legalizata a hotararii de condamnare;
Fişă de liberare din penitenciar;
Adeverinţă eliberată de unitatea la care aţi lucrat;
Chitanţă de achitare a despagubirilor civile;
Chitanţă de achitare a cheltuielilor judiciare;
Caracterizare de la unitatea la care lucraţi din care să rezulte faptul ca aţi avut o bună comportare.

Nu am achitat daunele morale!Deci in cazul asta nu se poate....?(mi s-a dat cu suspendare,nu inchisoare)
Ok, dar trebuia să precizaţi de la început, şi nu mai scriam toate informaţiile acelea.
Dacă s-a împlinit termenul de reabilitare, mergeţi şi scoateţi un certificat de cazier şi verificaţi dacă mai apare condamnarea. Dacă s-a împlinit termenul şi totuşi condamnarea nu a fost radiată , se poate să nu fi operat , fie din cauză că nu aţi achitat obligaţiile civile, fie trebuie să se constate de către instanţă că a intervenit reabilitarea, caz în care vă adresaţi instanţei cu o cerere în constatarea intervenirii reabilitării de drept. Sau , este posibil ca dvs. , in termenul de încercare să mai fi comis vreo faptă penală?
Imi cer scuze pentru informatiile partiale pe care le-am dat.Nu am mai comis nici o fapta de natura penala in tot acest timp.Fapta pentru care am fost condamnat a fost din culpa,accident rutier.Condamnat la 2 luni suspendare si 2 ani incercare.Nu am platit nici o dauna,atat cele morale partii vatamate cat si cheltuielile judiciare.Va multumesc anticipat..

Alte discuții în legătură

Drept penal, cazier "curat" George_m_45 George_m_45 in anul 2008 am terminat de executat o pedeapsa de 2 ani pentru o infractiune economica. dupa cat timp o sa am cazier curat, sau ce trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea dupa efectuarea unei pedepse BullTerrier77 BullTerrier77 Buna ziua. Adresez aceasta intrebare la rugamintea unui vecin de bloc. Dansul a efectuat o pedeapsa cu inchisoarea in urma unui furt(nu stiu prea multe ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma sa ma reabilitez ! adonisalexandru adonisalexandru In anul 1993 am fost condamnat la 1 an si 6 luni pt. conducere in stare de ebrietate si fara permis din care am executat 9 luni. As vrea sa ma reabilitez dar ... (vezi toată discuția)