avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez

Bunaziua.....sotul meu este de origine araba din R.A.Egipt sintem casatoriti de 2 ani casatoria a avut loc in Cairo R.A.Eegipt.sotul meu se afla inmomentul de fata in tara lui si am motive intemeiate pentru a cere divortul nu avem copil nu avem casa impreuna pe noi ne leaga decit un act de casatorie.intrebarile mele sin urmatoarele:
1) Daca vreau sa divortez la notar trebui sa fie obligatoriu si el sau poate sa a-mi trimita o procura precum ca este deacord cu acest divort???se poate cu procura????:(
2)Si daca vreau sa divortez la tribunal si el nu este deacord cu desfacerea casatoriei si nu se afla in Romania pot sa divortez??daca da ...aveti ideie cam cit dureaza ????daca am motive intemeiate pot sa divortez din prima infatisare??
VA MULTUMESC ANTICIPAT....
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:07, 2 Iunie 2012
Trebuie stiut daca ati transcris casatoria in România. Daca nu ati transcris casatoria, atunci in România nu sunteti casatorita.

1. Nu puteti divorta la notar daca sotul nu e prezent. Nu merge prin procura.
2. Divortul prin tribunal dureaza destul de mult, poate fi scurtat daca sotul trimite o intampinare prin carte spune ca e de acord cu divortul atunci se poate termina la primul termen. Daca sotul nu trimite nimic o sa dureze mai mult procedura de citare decat procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort intre un cetatean roman si un cetatean egiptean (la mijloc aflandu-se si un minor) ContSters97960 ContSters97960 Buna ziua,in primul rand vreau sa va felicit pt acest site/forum. Ca toata lumea as dori sa intreb si eu ceva,eu sunt cetatean roman iar sotul cetatean ... (vezi toată discuția)
Divort cetatean strain non-eu corina810 corina810 Sunt casatorita de mai mult de un an cu un cetean egiptean. Casatoria a fost facuta in Egipt si transcrisa apoi in Romania. Sotul a locuit in Romania cu mine ... (vezi toată discuția)
Divort alexandra19 alexandra19 sint de origine romanca iar sotul este de origine englez,casatoria s-a oficiat in anglia.ultima lui resedinta a fost in romania.el e plecat de 1 an in anglia ... (vezi toată discuția)