avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... REVENDICARE TEREN
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

REVENDICARE TEREN

Buna ziua !

Asi dori sa va descriu o situatie mai delicata cu privire la un teren astfel :

In 07.01.2007 a cumparat prin contract notarial, suprafata de teren de 1247 mp cu o serie de constructii, cu care m-am intabulat in CF, in realitate detin inca 80 mp. teren in spatele gradinii, adica 1327 mp in total. Pentru cei 80 mp. nu detin acte. Intabularea initiala dinaintea cumpararii mele a fost realizata in baza unei sentinte de partaj succesoral, care a fost data in favoarea vanzatorului cu suprafata de 1247 nu 1327 detinuta in realitate, la acea vreme planul a fost intocmit gresit cu suprafata de 1247 si asa a si ramas si eu am achizitionat in realitate 1327 mp., dar, doar 1247 cu acte. Autorul vanzatorului meu detinea 1500 mp in realitate si in CF veche austro ungara. Deoarece acest caz se afla pe teritorulul fostului Imperiu Austro Ungar.
Am intocmit un plan de situatie pentru instanta inregistrat la OCPI si asi dori sa imi dati cateva sfaturi ce asi putea face si ce actiune asi putea introduce pentru a ma putea intabula cu acei metrii patrati cu care nu sunt intabulat si nu am acte ?
Cum si ce ar trebui sa cer
Ce acte doveditoare mi-ar trebui ?
Poate aveti un model de actiune .......
Ar merge cumva atacata anulata rectificata sentinta de partaj succesoral, care a fost data in favoarea vanzatorului neu ?
Ce s-ar putea face ?

Va multumesc anticipat !

Cel mai recent răspuns: romeoproiectare , utilizator 21:30, 3 Iunie 2012
Daca nu va deranjeaza nimeni va recomand sa faceti o declaratie la CF in care aratati ca intentionati sa uzucapati si aceasta suprafata de 80 m.p.. pe care o detineti fara acte si atunci cand se implinesc 5 ani de la declararea intentiei de uzucapare puteti solicita constatarea dreptului de proprietate dobandit prin uzucapiunea tabulara.
Altfel .... nu sunt indeplinite conditiile pentru uzucapiunea de lunga durata, nu aveti calitate pentru a solicita modificarea sentintei de partaj a vanzatorului ...
Va multumesc mult pentru ajutor.
Dar acea declaratie unde se face la OCPI ? se inregistreaza ? e legal sa fac o asemenea hartie ?

Astept un raspuns cu mare interes.
trebuie sa faceti actiune in instanta pentru a se constata dreptul de propietate cu privire la acea suprafata de teren ce nu apare in acte si sa invocati uzucapiunea de 30 ani.
nu va incadrati la legea noua cu 5 ani.
veti timbra la valoare si vezi face dovezi in ceea ce priveste posesia neviciata.
se vor uni perioadele de posesie cu ale autorilor (vanzatori ... chiar daca sunt vanzari succesive)
cu privire la hotararea de partajare nu numai ca nu ati avea calitate dar nici nu se putea partaja ceva pentru care nu exista titlu de proprietate.
deci singura varianta este uzucapiunea de 30 ani conform reglementarilor din vechiul cod civil
Va multumesc mult pentru ajutor.
Eu am facut deja un plan de situatie pentru instanta care a fost inregistrat la OCPI si sa alocat un nr. cadastral.

Va multumesc inca odata !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare teren - recuperare ori rectificare hotarare gresita romeoproiectare romeoproiectare Buna ziua ! Asi dori sa va descriu o situatie mai delicata cu privire la un teren astfel : In 07.01.2007 a cumparat prin contract notarial, ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare romeosuceava romeosuceava Buna ziua ! Am o problema cu niste tereuri pentru care doresc o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparere astfel: Am cumparat ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara radiere din cartea funciara romeoproiectare romeoproiectare Buna ziua ! Va rog frumos sa imi dati cateva relatii cu privire la urmatoarul subiect: In anul 2011 am cumparat 2300 mp teren extravilan de la 4 ... (vezi toată discuția)