avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie parte comuna imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie parte comuna imobil

Buna ziua,
Pentru lucrare de reparatie generala la fatada imobilului care are toata tencuiala aproape cazuta,(exista si autorizatie de reparatie ) este nevoie de un acord al tuturor proprietarilor din imobil sau e nevoie de acordul majoritatii pentru a se cauta oferte de pret de la firme care sa execute lucrarea.?
Cel mai recent răspuns: andapopa , utilizator 21:04, 3 Iunie 2012
Cautarea ofertelor intra in atributiunile administratorului sau a membrilor comitetului, chiar si a simplilor proprietari, dar alegerea ofertei potrivite se face de catre comitetul executiv al asociatiei.
Legea 230/2007 Art. 37. - Pentru lucrarile privind proprietatea comuna, administratorul, tinand seama de pret, durata de executie si calitate, supune spre analiza, selectie de oferte si aprobare comitetului executiv al asociatiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerintele, in vederea executarii lucrarilor, conform legislatiei in vigoare.
Multumesc,am inteles in atributiile lui revine cautarea unei firme si oferte convenabile.Dar pt a incepe aceste demersuri,e sau nu nevoie ca toti proprietarii din imobil sa fie de acord sa se repare partea comuna?daca unu se trezeste ca nu vrea sa se execute reparatia,nu se poate face?Decat cand toti sunt 100 % de acord?
Nu e nevoie de acordul proprietarilor.
Comitetul executiv este raspunzator pentru pastrarea proprietatii comune in stare buna de functionare si folosire.
Proprietarii se gandesc intai la bani si abia apoi la folosul reparatiei sau lucrarii, comitetul executiv trebuie sa se gandeasca intordeauna intai la folos si apoi la bani.

Pe de alta parte proprietarii sunt obligati, prin prevederile legii sa intretina atat proprietatea individuala, cat si proprietatea comuna in stare buna, deci nu conteaza ca unul, doi sau toti se impotrivesc executarii unei reparatii necesare, ea trebuie facuta.
Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.

Alte discuții în legătură

Cum sa procedam corect? ContSters161342 ContSters161342 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedeze comitetul executiv ,pentru a nu avea probleme cu recuperarea banilor ,daca va fi vorba sa se ... (vezi toată discuția)
Reparatiile si fondul de reparatii ivanvintilica ivanvintilica Ce trebuie sa faca conducerea unei asociatii de proprietari in cazul unei defectiuni la subsolul unei scari( coloana canalizare cazuta), cand asociatia abia a ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment user43 user43 In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)