avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... schimbare proprietar in CF casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

schimbare proprietar in CF casa

Buna,


in urma partajului as dori sa trec casa pe fostul sot. Imi puteti spune va rog cam cat dureaza procedura ? Practic din 2 proprietari, va ramane doar unul din ei in acte. Aveti idee si ce costuri presupune ? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 22:52, 3 Iunie 2012
In momentul in care hotararea de partaj ramane definitiva si irevocabila,solicitati la OCPI notarea acesteia in evidente
Va revine obligatia sa achitati c/v transfer drept de proprietate asupra imobil
Daca imobilul este intabulat, formulati o cerere de actualizare informatii cadastrale si atasati hotararea irevocabila de partaj ... procedura dureaza cateva zile. Daca cumva nu e intabulat, atunci e problema fostului sot sa procedeze la intocmirea documentatiei cadastrale si intabularea pe numele acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - schimbare drept de proprietate adina.vladau adina.vladau Buna ziua, Comunitate! În urma partajului cu fostul sot, apartamentul care acum este pe numele ambilor va trece în proprietatea mea. La DITL știu ce ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce sa fac ! intabulare ? -cadastru,unde sa merg ? mai imi ttrebuie cadastru pe numele meu dorudoru dorudoru Am o hotarare judecatoresca ( Definitiva si irevocabila ) Care tine loc de :Act vinzare-cumparare. Pe o casa din Com.Vasilati jud. Calarasi. Am cumparat casa ... (vezi toată discuția)
Hotararea de divort si de partaj anymaryh anymaryh Buna ziua! Daca se poate sa ma ajutati intr-o problema!!! Am terminat divortul de comun acord la inceputul lui feb 2010 si partajul prin tranzactie de comun ... (vezi toată discuția)