avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune fizica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune fizica

Buna seara.
Se intrebarea mea este atunci cand o persoana te ameninta in repetate randuri verbal iar la un moment dat cand se intalnesc te strange de gat cu putere incercand sa-ti opreasca respiratia se numeste agresiune fizica?Cum se pedepseste aceasta fapta?Sau se considera doar o neintelegere?La momentul incidentului aveam si un lantisor de aur la gat care a disparut.Se poate face ceva ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:07, 6 Iunie 2012
In masura in care faptele pot fi dovedite , poate fi vorba despre lovire si alte violente , in sensul art.180 al.1 c.pen si amenintare(art.193 c.pen.).
Cu privire la lantisor trebuie sa existe dovezi ale sustragerii sale cu ocazia agresiunii.
Sarcina probatiunii cade in sarcina organelor de urmarire penala , care trebuie sesizate cu plangere penala , in termen de 2 luni de la cunoasterea autorului faptelor.
De asemeni este indicat sa existe si un certificat medico-legal cu privire la agresiune.
Aş adăuga la cele expuse mai sus de colegul r.gabi, faptul că ar putea fi vorba, după caz, şi de infracţiunea de tâlhărie,. dacă violenţa s-a produs cu scopul de a se sustrage lănţişorul de la gâtul victimei.
În orice caz. trebuie ca totul să fie temeinic probat, altfel, simplele afirmaţii, nu pot conduce la o anumită înmcadrare juridică a faptei, şi nici nu pot dovedi fapta în sine .
Am uitat sa specific ca totul s-a petrecut intr-un loc public mai exact intr-un restaurant si da erau foarte multe persoane care au vazut incidentul.Nu am fost lovita de aceea nu cred ca la doctor voi rezolva ceva.A fost doar o strangere de gat in urma careia nu au ramas semne pe corp.Va multumesc
nu au ramas semne vizibile insa un medic legist sunt convins ca gaseste semne.
este important sa depuneti plangere si sa scoateti certificat medico-legal.
Incercati sa explicati , daca puteti , modul in care ati fost deposedata sau in care a "disparut" lantisorul , tocmai pentru a putea stabili o eventuala incadrare juridica.
Oricum , cel putin o parte dintre persoanele prezente la incident , vor fi audiate pentru a se putea stabili circumstantele producerii faptelor si eventualele incadrari juridice ale acestora.

Alte discuții în legătură

Talharie tudodeanisoara tudodeanisoara la ce se incadreaza fapta ruperea unui lantisor de aur de la gatul unei persoane si ce pedeapsa primeste astept raspuns va multumesc . baiatul este arestat ... (vezi toată discuția)
Redozare pedepse noui cod penal letty_2009 letty_2009 Buna seara Va rog sa ma lamuriti ce se intampla cu o persoana condamnata la 8 ani inchisoare cf art 211 lit c (talharia s-a petrecut ziua intr-un loc ... (vezi toată discuția)