avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare bani platiti pt un telefon furat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare bani platiti pt un telefon furat

buna ziua..am cumparat acum ceva timp un telefon mobil de la cineva iar dupa 2 saptamani m-am trezit cu politia la usa cum ca telefonul pe care l-am cumparat ar fi fost furat/gasit si valorificat catre mine .. bineinteles ca acestia m-au pus sa le dau telefonul pe baza unui proces verbal deoarece mi-au aratat toate atele telefonului cu IMEI cu tot si mi-au zis ca telefonul apartine unei firme.. am predat telefonul in baza procesului verbal explicandule cum a ajuns in posesie mea si anume.. ca l-am cumparat de la cineva .. le-am explicat tot data/ora/locatie/persoana de contact .. as vrea sa stiu ce sanse mai am eu sa recuperez banii de la cel care m-i la vandut sau cum as putea sa ii recuperez..trebuie sa astept sa isi faca treaba politia trebuie sa actionez eu in vreun fel ?? mia fost comunicat de ei sa nu iau legatura cu persoana de la care am cumparat acest telefon pana nu vorbesc ei cu respectivul..spunetimi ce si cum sa fac sa imi recuperez banii care i-am dat pe el .. restul ce se mai intampla sincer sa fiu nu ma mai intereseaza.. eu vreau sa imi recuperez banii si atat.
Trebuie sa luati legatura sa solicitati contravaloarea telefonului,insa nu cred ca sunt sanse , astfel de indivizi certati cu legea nu au bunuri pe numele lor .Puteti sa-i faceti si dvs. o plangere penala pentru inselaciune . E bine ca pe viitor sa nu avetio de-a face cu astfel de persoane .Cand cumperi ceva ieftin pe strada trebuie sa te gandesti ca poate fi furat , iti asumi un risc , mai ales la telefoanele mobile.
Doamna Ioana, va multumesc pentru raspuns. Dar sa stiti ca individul respectiv chiar are multe pe numele sau si anume autoturisme, locuinta, etc.. tocmai de asta v-as ruga sa imi spuneti cam um ar trebui sa actionez eu daca o sa refuze sa imi dea banii inapoi de buna voie .. daca il pot da in judecata cumva si pentru ce motiv..deocamdata cei de la politie m-au sfatuit sa nu iau legatura cu el inca pana nu il interogheaza dansi .. si de asta stau si astept sa vad ce rezolva dansi si eventual dupa acea sa actionez eu in vreun fel sa il dau in judecata pentru inselaciune sau ceva de genul ..
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2012
ahammda, utilizator
In procesul penal in care este cercetat va constituiti parte civila cu suma respectiva .Luati legatura cu organul de cercetare , cu procurorul de caz . Este adevarat ca in aceol proces parte civila si parte vatamata este victima careia i-a furat telefonul insa pote fi extinsa cercetarea si pentru inselaciune .Faceti plangere si cerere de constituire de parte civila.Procesul poate dura f.mult , cativa ani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat un telefon furat Nicu_ro Nicu_ro Mi-am propus sa achizitionez un telefon marca Blackberry si dand o cautare pe google am gasit telefoane noi la un pret acceptabil pe un site specializat de ... (vezi toată discuția)
Am cumparat dintr-un magazin un telefon furat ErikaKinga ErikaKinga Pe 31.07.2012 am cumparat din Brasov ,de pe Republicii un Iphone 4 second-hand. Zilele trecute m-a contactat politia ca detin un telefon furat. S-a dovedit ... (vezi toată discuția)
Telefon furat chitoi chitoi am achizitionat un telefon cu abonament de la rcs mi-a fost furat...am anuntat rcs sa opreasca abonamentul am fost la politie sa il declar furat si sa il ... (vezi toată discuția)