avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale am nevoie de un sfat urgent!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

am nevoie de un sfat urgent!

salut, am o prietena care a preluat o societate de la un italian(bun prieten de'al ei).stia ca firma nu avea activitate, insa nu au fost paltite darile la stat(italia).ea urmeaza sa vina in curand in tara.ce poate sa faca sa scape de societate?sa o inregistreze in romania si sa declare faliment?!sau care sunt splutiile sa pastreze societatea insa sa nu plateasca nimic catre statul italia.mentionez ca nu vrea sa se mai intoarca acolo.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:55, 24 Decembrie 2008
Societatea respectiva daca am inteles bine este persoana juridica italiana, prin urmare ia se supune legislatiei italiene. Din Romania nu poate face mai nimic pentru ca sunt anumite manopere care trebuiesc facute acolo ( depuneri de acte etc.). Poate imputernici pe cineva sa se ocupe de firma, dar din cate vad eu a fost bagata la inaintare.
Buna ziua,

ar fi bine sa procedeze la fel - sa o vanda unei alte persoane;
rspunsul oricum trebuie dat de un avocat din Italia unde legislatia este diferita.

av. Costi Boncu
Prectica este larga in randul italienilor de a deschide societati, sa foloseasca munca , sa nu plateasca obligatiile catre stat sau furnizori dupa care vand societatea cu un act prin care cumparatorul o praia cu datorii, se face descarcarea de gestiune la un patron obligatoriu din alta tara care si paraseste tara in care este inregistrata societatea , fie Romania sau alta tara pentru a scapa de raspundere si datorii. Este asa de inradacinata aceasta practica printre italieni incat a ajuns sa ma mire ca mai gasesc persoane pe care le inseala.
Vanzarea societatii este solutia ideala, dar cui sa o vinzi? Unui al prieten........... Nu se stie daca viata nu ii va indruma pasii iar spre Italia, acolo cei abilitati cu recuperarea banilor nu sunt functionarii romani de la fisc care nu se obosesc sa isi faca datoria, acolo lucrurile pot sta altfel ........si cum in prezent e mai bine sa nu fi roman in Italia..........
Vanzarea societatii ar fi singura varianta viabila sa scape de firma.In rest, se va ajunge in insolventa si in Italia.
Chiar daca vine in Romania ea va putea fi executata in tara noastra pentru datoriile din Italia.
Va trebui sa consultati un avocat din Italia pentru a afla ceea ce se poate intampla conform legislatiei peninsulare si sa poata apela la acesta in caz de probleme.
Si in Romania exista avocati care cunosc legislatia italiana dar e mai indicat sa se adreseze unui avocat din Italia.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca in ltalia pury83 pury83 salutare prieteni. daca de 4 luni,am suferit un accident de munca,nu mai pot lucra cred ca cel putin 2 ani,deoarece am fost operat,si mi sa pus tije in mana ... (vezi toată discuția)
Pedepsa talharie relit relit Este vorba de o prietena a mea, in 2005 a fost in Italia, a lucrat ca bona. Femeia pentru care lucra, romanca, se ocupa de lucruri nu prea ortodoxe dar a aflat ... (vezi toată discuția)
Probleme financiare Abosco Abosco Bună seara Am eu o întrebare și o mare teamă pe de alta parte Am făcut un împrumut în italia acum 5 ani de 11 000 euro la unicredit și 6500 ... (vezi toată discuția)