avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Poluare fonica non-stop. Termenul de 30 de zile de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Poluare fonica non-stop. Termenul de 30 de zile de raspuns la sesizare nerespectat, actiune in instanta

Incerc sa fiu scurt si la obiect. In imediata vecinatate a blocului in care locuiesc se afla o curte in care isi desfasoara activitatea o societate comerciala. In acea curte sunt aproximativ 15 caini care latra zi si noapte. Sunt f multe momente cand latra toti odata - se uita unii la altii si latra. Scenariu de care am parte zi de zi, noapte de noapte... Latra chiar si acum cand scriu aceste randuri... Inca de acum mai bine de 2 ani am discutat cu cei de acolo, au zis ca nu pot renunta la ei pt ca ii pazesc impotriva posibililor hoti. Am trimis astfel sesizari la Primarie si la Politia Comunitara (in urma cu 2 ani, erau atunci 18 caini) - nu s-a rezolvat nimic, "legea protectiei animalelor ne impiedica sa-i ridicam, plus ca ne-au fost aratate 7 carnete de sanatate ale cainilor" - asta a fost raspunsul primit. Eu reclamam poluarea fonica, nicidecum existenta unor caini maidanezi. Si reclamam atunci ca sunt 18, nicidecum 7. I-am filmat si am trimis din nou sesizari (tot in primavara lui 2010) - am primit urmatorul raspuns: "ne mentinem punctul de vedere". Acum mi-am pierdut rabdarea (nu dorm nicio noapte fara sa fiu trezit de latratul lor, chiar de mai multe ori/noapte), i-am filmat din nou (au ramas doar 15), am filmat si pagina de teletext TVR sa le arat dovada ca latra si la 4:30 noaptea, si la 2:17, si la 5:25, si la 1:32 etc etc etc... Si latra 15 odata!... Ultima sesizare am trimis-o Politiei Comunitare pe 25 aprilie, inca nu am primit raspuns (ar mai avea termen 4-5 zile, pt a se incadra in limita celor 30 zile lucratoare). S-au plictisit si ei de problema mea... Intrebarile mele:
1) Cum pot fi pedepsiti cei de la Politia Comunitara pt nerespectarea termenului de 30 zile lucratoare in oferirea unui raspuns la sesizarea primita? (asta in cazul in care nu voi primi raspuns in urmatoarele 5 zile)
2) Sunt dispus sa-mi recastig in instanta dreptul de a dormi pe timpul noptii. Pe cine sa trimit in judecata: pe societatea respectiva, sau Politia Comunitara (cea care avea obligatia sa rezolve problema si cea care a aratat nepasare timp de 2 ani de zile)?
Cel mai recent răspuns: ContSters56297 , utilizator 19:43, 15 Iunie 2012
Preambul:
Aşteptaţi rãspunsul de la Poliţia Comunitarã.
Între timp, vedeţi dacã în bloc sau în vecini mai sunt şi alte persoane în situatia dumneavoastrã

Poliţia Comunitarã
Variante:
1. Primiţi rãspunsul aşteptat. Societatea amendatã şi obligatã sã ia toate mãsurile în vederea asigurãrii unei bune vecinãtãţi.
1.1. Câinii sunt îndepãrtaţi ( fãcuţi cadou la prieteni dragi sau cu vile), în locul lor sunt angajaţi agenţi de pazã, şi/sau se instaleazã tehnicã de supraveghere video, infrared, senzori, etc.
1.2. Liniştea mult doritã se aşterne peste cartier.
1.3. Lumea fraternizeazã, vecinii va respectã, iar dumneavoastrã puteţi în sfârşit sã vã bucuraţi de un somn bun, o noapte întreagã.
2. Primiţi rãspunsul aşteptat... dar, societatea nu a fost amendatã, ci s-a atras atenţia administratorului acesteia sã ia mãsuri de remediere a problemei, cu acordarea unui termen de rezolvare. Se aplicã pct.1.1; 1.2 şi bineînteles pct.1.3.
3. Nu primiţi rãspunsul aşteptat, nici peste cinci zile, şase, o lunã, un an, etc.
4. Acţiune în instanţã împotriva societãţii. Ar fi interesant, dacã aţi strânge câteva semnãturi cu date de identificare, sau chiar o acţiune a Asociaţiei de Proprietari din care faceţi parte, prin care sã solicitaţi instantei sã dispunã societãţii turbulente sã-şi rezolve problema, cu prezentarea tuturor dovezilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre latratul cainilor... radusb2004 radusb2004 Buna. Incerc sa fiu scurt si la obiect: in imediata vecinatate a locuintei in care stau se afla, intr-o curte ce apartine unei societati comerciale, aprox 15 ... (vezi toată discuția)
Caini care latra mereu. ContSters417779 ContSters417779 Buna ziua ! Am o problema : am un vecin care locuieste peste strada de mine si are vreo 7 caini. Toata ziua si noaptea latra (bine, nu prea acum cu zapada ... (vezi toată discuția)