avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE INTRE BUNIC SI NEPOT ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE INTRE BUNIC SI NEPOT MINOR?

Vrem sa construim o casa, pe un teren al parintilor. Acestia vor sa ne faca contract de vanzare cumparare pentru acea bucata de pamant. Insa, datorita unor probleme cu o banca si o firma pe care am avut-o, noi, parintii, nu este indicat sa avem proprietati pe numele nostru. Ne-am gandit ca, pentru a ne proteja, am putea face acest contract direct pe numele copilului nostru minor, cu noi, parintii reprezentanti legali. Si asa, fiind singurul copil, aceasta proprietate ii va reveni mai devreme sau mai tarziu. Intrebarea este: se poate face contract de vinzare catre un minor? Si in ce conditii?

Alte discuții în legătură

Achiziție teren și construcție casa direct pe numele copiilor, ... caef caef Achiziție teren și construcție casa direct pe numele copiilor, Bună ziua. Vrem sa vindem casa sa ne mutam în alta parte și cu banii pe care ii luam vrem ... (vezi toată discuția)
Donatie misscadu misscadu Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce solutii legale exista pentru urmatoarea situatie: Suntem 2 frati iar parintii nostri sunt inca in viata. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Cumparare de la minor 17 ani ContSters96141 ContSters96141 Vreau sa cumpar de la un minor de 17 ani o casa in constructei, construita pe un teren concesionat. Parintii copilului traiesc amandoi si nu sunt ... (vezi toată discuția)