avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt incadrata in gradul III de invaliditate. Pot sa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt incadrata in gradul III de invaliditate. Pot sa lucrez 4 ore/zi pana la primirea deciziei de pensie?

Am si eu o intrebare la care va rog sa-mi dati un raspuns :
Mi-am depus dosarul la casa de pensii impreuna cu decizia medicala de incadrare in gr.III de invaliditate , in data de 8.05.2012.Am depus si adeverinta cu ultima zi de c.m. (31.05.2012). Sunt in c.m. din 1.09.2011 si am dreptul pana la 1.09.2012.
In aceasta situatie pot beneficia de c.m. pentru jumatate de norma ,pana la primirea deciziei de pensionare, cand cf.art.56 din codul muncii, imi inceteaza de drept contractul individual de munca?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:38, 7 Iunie 2012
Puteti lucra cu jumatate de norma si dupa primirea deciziei.

Legea 263/2010:

Art. 114
(1) In sistemul public de pensii, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una dintre urmatoarele cauze:

f) pensionarul de invaliditate, incadrat in gradul III, se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I sau II, depasind jumatate din programul normal de lucru al locului de munca respectiv;
Va multumesc frumos.
Am inteles ca din luna iunie de cand voi primi si pensia de invaliditate ,voi mai putea beneficia de c.m.doar pe jumatate de norma.La contractul individual de munca se face un act aditional ?
La data primirii deciziei medicale de incadrare in gradul III de invaliditate, angajatorul trebuie sa faca un act aditional de modificare a programului de lucru la 4 ore/zi.

Conform Codului Muncii, contractul individual de munca inceteaza de drept la data primirii deciziei de pensie de invaliditate, cand trebuie facuta incetarea CIM conform art.55 alin.(1) lit.c) din Codul Muncii.
Daca angajatorul doreste, poate incheia cu dvs. un alt CIM, incepand chiar cu aceeasi data, pentru cel mult 4 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate gr.iii + salariat buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa imi precizati si mie cum ii voi stabili salariul unei persoane propusa pt pensie invaliditate gr.III, avand in vedere faptul ca acum are ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, comisia medicală m-a încadrat în gradul iii de ... URIAS URIAS Bună ziua, Comisia medicală m-a încadrat în gradul III de invaliditate, cu drept de muncă de 4 ore, însă angajatorul mi-a spus că îmi suspendă ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala eneramona eneramona sunt in pensie de boala si vreau sa lucrez.pot pierde pensia daca ma angajez? (vezi toată discuția)