avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie

cum pot infiinta o asociatie a celor care au avut de suferit de pe urma firmelor gen electrica, renel, enel sau cum le-o mai fi zicand
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:34, 7 Iunie 2012
Trebuie sa va intalniti si cu o parte din cei care au aceeasi problema cu a dumneavoastra, veti forma deci grupul de membrii fondatori ai unei asociatii tip ong. Legea care reglementeaza acest domeniu o gasiti la adresa [ link extern ]
Informatii despre cum trebuie sa procedati si pasii legali de urmat ii aveti mai jos:
1. obtinerea de la Ministerul de justitie din Bucuresti a dovezii de rezervare a denumirii asociatiei.
2. stabilirea sediului asociatiei care poate fi la unul din membrii fondatori(se va intocmi un contract de comodat cu respectiva persoana).
3. intocmirea actelor(actului constitutiv si al statutului asociatiei) de catre un avocat. Aceste acte vor trebui sa vie puse in concordanta cu parerile membrilor fondatori.
4. constituirea patrimoniului initial care reprezinta o suma de bani, in lege spune ca trebuie sa fie minim un salariul minim pe economie dar e recomandat sa fie o suma mai mare pentru ca veti avea de acoperit o serie de cheltuieli legate cu infiintarea asociatiei si cheltuieli pentru primele luni de functionare. Presupun ca veti avea nevoie de angajarea si plata unui avocat care sa va reprezinte in luptele pe care le veti avea cu respectiva firma. Deci patrimoniu se formeaza dintr-o contributie egala de la fiecare membru fondator si suma finala se va depune intr-un cont bancar la banca unde va fi si contul asociatiei.
5. depunerea dosarului la judecatorie.
6. solicitarea certificatului de inregistrare in registrul asociatilor si fundatiilor.
7. inregistrarea asociatiei la finante de unde veti obtine certificatul fiscal.
Pentru membrii fondatori , la depunerea actelor de infiintare la judecatorie, va trebuie cazierele fiscale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie non profit adelinabratu adelinabratu am o fetita cu autism.as dori sa infiintez o asociatie pt a putea sa strang fonduri necesare terapiei.ma poate ajuta cineva la modul concret.am inteles de la ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong faureva faureva Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat, actele necesare si costul necesar pentru infiintarea unui ONG(asociatie) . (vezi toată discuția)
Asociația părinților 2% Anazi84 Anazi84 Bună ziua ce trebuie urmat pentru a înființat asociația părinților 2%? (vezi toată discuția)