avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... intervenient fortat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

intervenient fortat

Anul trecut prin septembrie am avut un accident auto minor din care eu am iesit vinovat, am dat asigurarea celui care l-am lovit am platit amenda, etc. Toate bune si frumoase pana acum 4 saptamani cand am primit acasa prin posta o citatie in care scrie ca sunt chemat in instanta in calitate de intervenient. Am citit tot dosarul si am inteles ca cel care l-am lovit si-a reparat masina pe casco si acum nu isi poate recupera banii de la polita mea de asigurare. Daca eu am dat asigurarea ce treaba mai am eu? :((
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 16:32, 7 Iunie 2012
Subiectul legat de acest aspect, este deja foarte larg si explicit discutat aici si puteti sa va lamuriti singur si sa va linistiti.Sunteti invitat pentru ca ati fost implicat, aveti dreptul si trebuie sa fiti in cunostinta de cauza cu rezolvarea litigiului, eventual sa contribuiti/confirmati cu dovezile si marturia dv.(actele de reparatie, acceptul asiguratorului, valabilitatea politei - deci subrogarea totala a raspunderii de catre asiguratorul chemat in garantie pentru evenimentul petrecut in intervalul de valabilitate a politei RCA, etc.Pericolul poate aparea daca eventual se demonstreaza/constata o culpa comuna si functie de procentul de culpabilitate, se fractioneaza si plata prejudiciului in sarcina celor 2 asiguratori(CASCO si RCA).Avem si posibilitatea teoretica prin care ati porodus dauna cu intentie, sau ati agravat-o ,caz in care va trbui sa o suportati platind asiguratorului CASCO factura.
Daca spuneti ca ati citit dosarul si asiguratorul CASCO al persoanei ce nu a fost vinovata de producerea accidentului a ajuns in instanta sa recupereze despagubirea platita de la asiguratorul dumneavoastra RCA, nu trebuie sa va faceti nici o problema. Pur si simplu asiguratorul dumneavoastra RCA este rau-platnic. Sunt mii de astfel de dosare pe rolurile instantelor. Dumneavoastra nu veti fi obligat la nimic, puteti sa stati linistit si sa nu mergeti la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurari da in judecata soferul zdb zdb Buna ziua, In 2008 socrul meu a provocat un accident auto in timpul serviciului cu masina de serviciu. Au fost implicate 2 masini ale unor persoane ... (vezi toată discuția)
Casco - dauna prin regres rca clubbero1 clubbero1 Am lovit o masina in parcare din neatentie. Din pacate eu aveam asigurare la o societatea-fantoma. M-am dus la societatea-fantoma cu persoana pagubita pentru ... (vezi toată discuția)