avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MARTOR CONTRACT DE IMPRUMUT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MARTOR CONTRACT DE IMPRUMUT

Va rog sa-mi spuneti daca pe un act de imprumut -ante contract de vanzare cumparare , ca martor este trecuta o persoana decedata , iar partea care a semnat documentul afirma ca nu a luat niciodata bani , partea care a dat poate aduce alti martori pentru a demonstra? Daca nu au fost prezenti cum sa afirme ca au vazut ?
Are relevanta in fata unei instante de judecata ?
Cel mai recent răspuns: romex , utilizator 15:53, 20 Iunie 2012
multumesc ptr. raspuns ., N-a avut niciodata atatia bani , in plus are dosar de executare silita ptr. neplata datorii la stat de 5000 ron ...
O idee, un dosar de executare silita este de durata, iar plata celor 5000 lei poate data ca fiind neachitati din perioada in care se presupune ca a imprumutat mamei dvs suma de bani. Daca dispunea de asa suma, credeti ca mai imprumuta sau isi achita creditul? Incercati sa faceti o corelare a datei de imprumut cu data cand nu si-a mai achitat creditul. In continuare cred ca tb sa va adresati politiei pt fals/ inselaciune. Bafta!
VA MULTUMESC , ASA O SA FAC CAT DE CURAND POSIBIL .
inca o data toata stima
Lasand la o parte sfaturile pe care le-ati primit pana acum, ceea ce am sesizat eu este ca actul intocmit (fie el si un fals) este nul. Intomit fiind acum 2 ani, pe vremea fostului Cod civil, intra sub incidenta alineatul 2 art. 965 C. civ. face precizarea ca „nu se poate face renuntarea la o succesiune ce nu este deschisa, nici (nu) se pot face invoiri asupra unei astfel de succesiuni, chiar de s-ar da consimtamantul celui a carui succesiune este in chestiune”.
Dvs, ati spus in postul dvs.:
:Eu A.C. .. am luat , .... Eu A.C. ma obliga sa cedez toate drepturile ce rezulta din mostenire in cazul in care nu inapoiez banii :

Acesta este un pact asupra unei mosteniri viitoare, interzis de lege, de vreme ce era vorba - dupa cate am inteles eu - de mostenirea unei persoane in viata la momentul intocmirii actului. Deci, chiar daca imprumutul ar fi valabil, (dar inteleg ca e un fals) in baza acestui act nu v-ar putea obliga nimeni sa va vindeti cota de mostenire ori sa renuntati la mostenite, clauza de instrainare fiind nula din motive de ordine publica.
Va multumesc pentru aprecieri , asa am si facut , ne-am inscris in fals. iar partea reclamata nu si-a mai mai platit darile la stat din 1998 . Deci n-avea de atunci bani , plus ca nu lucreaza , traieste doar din pensie , ea si fiul sau de 37 de ani fara serviciu. Ce sa faci , vrea sa se imbogateasca pe un fals fata de sora ei buna . Exista totusi un Dumnezeu ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de imprumut - antecontract de vanzare cumparare. romex romex Va rog sa ma ajutati intr-o speta : - Poate fi combatut un act sub semnatura privata in care , o sora a intocmit un act de imprumut cu o alta sora ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata romex romex As dori sa supun in discutie o problema care inca nu am lamurit-o. In cazul in care pe un act sub semnatura privata , exista 4 semnaturi : una a celui care ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana romex romex Va rog sa-mi spuneti cat de greu e sa combati in instanta o chitanta de mana , prin care o persoana ar fi luat o suma de bani si nereturnand-o la timp ar ceda ... (vezi toată discuția)