avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Admitere clasa a V-a
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Admitere clasa a V-a

Buna ziua,

Am un fiu in clasa a IV-a care a dat admitere la o clasa de performanta, creata in scoala generala la care se afla. A luat acest examen si intentia noastra era sa incerce si la colegiul de informatica din orasul nostru. Am aflat cu stupoare de la directoarea scolii ca daca vom face acest lucru, va pierde locul castigat in aceasta clasa de excelenta.
Aceata regula ne-a fost comunicata dupa ce a dat acest examen si nu inainte, cum era firesc.
Din punctul meu de vedere, nu este corect. De ce sa piarda locul castigat la examen, daca se inscrie si la examenul de admitere in alt colegiu? Toate colegiile care au gimnaziu au un regulament clar: poti da examene la cate colegii vrei, iar daca esti admis la respectivul colegiu ai datoria sa comunici intr-un interval de timp (de obicei 3 saptamani) daca te inscrii la ei.
Aici nici macar nu te poti inscrie daca vrei sa-ti pastrezi locul. Poti da examen si la alt colegiu, dar automat iti pierzi locul castigat prin examen.

Intrebare: Este o incalcare a legii sau se poate ca scoala sa faca acest lucru oar pe baza unui regulament intern (facut pe genunchi acum)?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 11:36, 8 Iunie 2012
Mergeti la inspectoratul scolar, ei stiu sigur si daca exista un regulament intern care sa prevada cele mentionate de dvs. In fond dvs trebuie sa alegeti scoala cea mai buna pt copilul dvs.
Multumesc pentru raspuns.
Deci sa inteleg ca in lipsa unei prevederi in legea invatamantului, legata de acest aspect, primeaza regulamentul intern al scolii?
Un exemplu daca un elev sustine 2-3 concursurii la diferite scoli, tinand cont ca la inscriere nimeni nu v-a adus la cunostiinta ca prin prezentare la mai multe concursurii ar putea pierde una dintre optiuni, e clar ca ele nu figureaza nicaieri stipulate in legea invatamantului. Inspectoratul scolar v-a poate lamuri. Felicitari pt cel mic, copilul fiind la clasa de performanta, probabil ca nu vrea sa il piarda.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2012
gmancila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un caz special - transfer de la un liceu la altul in primul semestru Leeleee Leeleee buna seara..Ma numesc Elena am 15 anii si de cateva saptamanii am inceput \"viata de liceu\":(...doar k la liceu am unele probleme:-S.. Colegii se feresc de ... (vezi toată discuția)
Reglementare admitere liceu gemeni klaus86 klaus86 As dori sa stiu care este baza legala ca atunci cand avem de-a face cu doi gemeni care dau admitere intr-o institutie de invatamant si doar unul dintre ei ia ... (vezi toată discuția)
Cerere transfer de la o scoala la alta florinvw4 florinvw4 Buna ziua, vreau sa transfer copilul de la scoala unde a abslolvit cls l-lV la alta scoala.Am facut cererea de transfer la scoala primitoare semnata si ... (vezi toată discuția)