avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... APARAREA IN DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

APARAREA IN DIVORT

Salut sunt casatorit de 3 ani avem impreuna un copil de 2 ani ea a intentat divort fara a avea motive temeinice in acest sens si-a angajat un avocat.eu nu imi permit unul si prefer ca banii sa ii folosesc in scopul cresterii si educarii copilului. ma pot apara singur in instanta ?ma poate ajuta cineva in acest sens?mentinez ca am fost alungat din caminul conjuga si de langa copil si am avut prima infatisare la care am cerut un nou termen din lipsa de aprare.nu as vrea sa lungesc procesul la nesfarsit considerindul traumatizant atat pentru mine cat si pentru mama copilului meu.ce ma sfatuiti in acest caz?pentru mai multe detalii voi posta in continuare pe forum.va multumesc anticipat si o intrebare care sunt drepturile pe care le pot obtine vizavi de copilul meu???in sensul de vizite etc...
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Decembrie 2008
eduard2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 16:53, 28 Decembrie 2008
daca este in interesul minorului , atunci minorul va fi incredintat mamei .
daca mama solicita pensia de intretinere, atunci veti fi obligat la plata acesteia , care poate fi 1/4 din veniturile permanente ale dvs .
aveti dreptul si de a vizita minorul , pastrand legaturile cu acesta .Astfel , instanta de judecata va putea incuviinta dreptul de vizita al dvs , stabilind totodata modul de desfasurare al acestuia.
Succes.
sotia solicita acordarea tutelei ,pastrarea numelui ,plata totala a cheltuielilor de divort pastrarea numelui.CE NU INTELEG ACORDAREA SAU LEGATURA TUTELEI CU INCREDINTAREA MINORULUI CATRE MAMA EU NU AS VREA SA POATA LUA SINGURA DECIZII MAJORE IN CEEA CE PRIVESTE COPILUL CE MA SFATUITI SUNT NELAMURIT???
Buna ziua.

Va trebui sa va obisnuiti cu ideea ca in Romania, de regula copii se incredinteaza mamelor care vor decide ulterior asupra majoritatii aspectelor din viata copilului. Sunt rare cazurile cand copii sunt incredintati tatilor . Este o practica a instantelor care tine seama de o realitate - de regula mama este cea care se ocupa de copil.
De asemenea, dupa ce copilul este incredintat mamei, dvs. veti exista in viata copilului doar conform programului stabilit de instanta. Mai ales dvs. care nu sunteti dispus sa faceti cheltuieli cu avocatii, trebuie sa acceptati ca asa vor sta lucrurile.
Asta, daca nu cumva dvs. si fosta sotie reusiti sa faceti un parteneriat pentru cresterea copilului.
Asadar, va rog sa constientizati situatia delicata si sa luati masurile ce se impun pentru "a lasa loc de buna ziua".
Va sfatuiesc sa propuneti sotiei sa cereti instantei sa se pronunte o hotarare fara motivare ( chiar si din culpa dvs. oricum nu conteaza decat copilul nu?). De asemenea programul de vizitare sa fie in prealabil discutat cu soti dvs.
Ulterior, e bine sa va respectati obligatiile de plata a pensiei alimentare precum si timpii pe care ii veti petrece cu copilul.
In acest mod veti putea construi acel parteneriat care sa va asigure accesul pe care il doriti in viata copilului dvs.

Succes!
av. Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters135607 ContSters135607 sotia cere divortul eu am o alta relatie cu o alta persoana sant de acord ce trebuie sa fac avem 2 copii minori gemeni au 14 ani si vrea sa stea cu mama lor ... (vezi toată discuția)
Divort stan...[cont sters la cererea utilizatorului] stan...[cont sters la cererea utilizatorului] buna seara .as dori sa stiu care sunt cheltuielile unui divort avand in vedere ca sunt dispus sa renunt la tot ce-am agonisit cu actuala sotie.m-ar interesa ... (vezi toată discuția)