avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nu am fost citata pentru primul termen al apelului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nu am fost citata pentru primul termen al apelului

Buna ziua. Am depus cerere de apel in termen in care am mentionat ca motivele apelului le voi depune pana la prima zi de infatisare. Am gasit pe site-ul tribunalului ca a fost inregistrat apelul in 11 mai 2012 si termen de judecata 11 iunie 2012. NU AM PRIMIT CITATIE. Ce trebuie sa fac?motivele daca am inteles eu bine pot sa le depun si la prima infatisare in fata instantei,nu? Dar daca nu am fost citata ce fac? si cand trebuie sa timbrez?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:04, 12 Iunie 2012
daca nu ati fost citata e posibil sa fie o lipsa de procedura care se va acoperi prin prezenta dumneavoastra la termen. cel mai bine ar fi sa verificati dosarul in arhiva sa observati procedura de citare si daca s-a stabilit taxa de timbru sa o achitati urmand sa va prezentati in sala si cu taxa si cu motivele de apel.
atentie e posibil ca procedura sa fie indeplinita prin afisare si sa nu fie lipsa de proceduara, dar la dumneavoastra sa nu fi ajuns citatia.
daca veti studia dosarul in arhiva cererea de studiu va fi o dovada a faptului ca aveati cunostinta de termen si nu puteti sa mai invocati vreo lipsa de procedura
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
ContSters254372, utilizator
Multumesc pt raspuns. OK si ce e mai bine de facut? Ce sfat imi dati?Daca ma prezit si nu exista in dosar dovada citarii tb sa spun instantei? Sau ar tb sa merg la tribunal sa vad daca e prin afisare (unde se afiseaza) si daca nu este sa nu ma prezint. Ce se intampla?
Intimatul poate cere amanare pt ca nu a primit motivele de apel?
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
bianca2012, utilizator
Nu mai aveti timp sa studiati dosarul in arhiva instantei. Insa eu nu inteleg care este problema. De ce va este teama? Va prezentati in instanta si depuneti motivele de apel. Nu se intampla nimic. Succes! :)
Buna ziua, dna Pintea. Dar ce fac cu timbrarea? Si e cazul sa spun la instanta ca nu am fost citata?pot invoca lipsa de procedura?ca am vazut pe site-ul tribunalului termenul? Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2012
bianca2012, utilizator
Buna seara,

Cuantumul taxei judiciare de timbru este jumatate din cat ati platit la fond si ar fi fost tare bine sa o fi platit pentru maine. Dar, nu-i bai nici asa.

Eu va sugerez sa va duceti maine dimineata in instanta, cam cu o jumatate de ora inainte de a incepe sedinta. Veti gasi lista de sedinta la usa salii in care se va tine sedinta de judecata. Luati numarul de ordine al dosarului dvs. de pe lista (ar trebui sa fie printre ultimele dosare de pe lista) si asteptati in sala sa vina grefierul de sedinta cu dosarele. Atunci cand vine, il intrebati daca in dosarul dvs. este procedura de citare legal indeplinita cu dvs.

Daca procedura de citare este legal indeplinita cu dvs., fie ramaneti in sala si solicitati instantei un termen foarte scurt ca sa platiti taxa de timbru, fie va duceti si o platiti si reveniti in instanta (va trebuie si timbru judiciar - este cel mobil). Daca este lipsa de procedura cu dvs., puteti fie sa va duceti linistita acasa, fie sa ramaneti in sala ca sa aflati care este termenul acordat de instanta si ce masuri a dispus in acel dosar. Atentie! Daca procedura de citare nu este legal indeplinita si raspundeti in dosar, acoperiti procedura.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Citatie martor ionutsweet ionutsweet buna seara! pe 1 februarie am fost citat ca martor intr-un dosar. M-am prezentat , am fost audiat , sedinta s-a amanat pt 1 martie pt ca nu s-a prezentat un ... (vezi toată discuția)
Procedura viciata cu creditoarea dantintesan dantintesan Buna ziua. In calitate de administrator al unei societati creditoare, am introdus o cerere de emitere a unei somatii de plata (OG 5/2001). Nu m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Cum se desfasoara un proces? Cmpianu gabriel Cmpianu gabriel Sunt si eu chemat la proces miercuri acuzat de ucider din culpa si vreau sa intreb ce se intampla la prima infatisare la proces, sunt chemat la bara? Oare cat ... (vezi toată discuția)