avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... recuperare datorii curente
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

recuperare datorii curente

pentru datoriile curente (exceptand creanta din tabel) pe care societatea aflata in reorganizare le are fata de un creditor, se poate intenta actiune de recuperare debit in acelasi dosar de insolventa sau separat? Actiunea poate fi somatie de plata sau pe calea dr comun?:hammer:
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 22:36, 21 Iunie 2012
De la data deschiderii procedurii de insolventa toate actiunile judiciare si extrajudiciare se suspenda, ceea ce inseamna ca nu mai puteti actiona pe calea somatiei de plata si nici pe calea dreptului comun. Toate creantele creditorilor vor fi recuperate in cadrul procedurii de insolventa si orice plata va fi facuta conform planului de reorganizare sau a planului de distribuire intocmite de administratorul judiciar sau lichidatorul judiciar. Datoriile curente trebuiau avute in vedere cu ocazia stabilirii programului de plati in reorganizare. Daca societatea intra in faliment atunci aveti ocazia inscrierii si a datoriilor curente nascute pe perioada reorganizarii, in termenul stabilit de lichidator prin Notificarea de deschidere a falimentului, comunicata creditorilor.
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
Salagean Vasilica, Consilier juridic
Datoriile curente trebuiau avute in vedere cu ocazia stabilirii programului de plati in reorganizare.



Nu stiu daca le-au avut sau nu in vedere. Cert este ca nu-si achita datoriile aparute in perioada reorganizarii. Eu ca si creditor nu pot sa fac nimic sa-mi recuperez banii datorati de debitoare dupa deschiderea insolventei? Trebuie sa astept sa intre in faliment? Poate ca fata de ceilalti creditori isi indeplineste obligatiile de plata izvorate dupa deschiderea insolventei....
In planul de reorganizare sunt trecute datoriile din tabelul definitiv
Datoriile curente se platesc conform intelegerii partilor

Eu ca si creditor nu pot sa fac nimic sa-mi recuperez banii datorati de debitoare dupa deschiderea insolventei? Trebuie sa astept sa intre in faliment?

- notificati adm judiciar
- cereti intrarea in faliment a debitorului
multumesc
La adunarea creditorilor pentru continuarea procedurii pot notifica in scris administratorul judiciar pentru neplata datoriilor curente ?

Alte discuții în legătură

Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Avem de recuperat de la o societate o suma de bani. I-am convocat la conciliere si nu au venit. Acum am aflat ca societatea debitoare se afla in reorganizare ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa ginnyy ginnyy Am un colaborator impotriva caruia s-a deschis procedura insolventei si i-a fost admins planul de reorganizare. Potrivit contractului pe care il am cu acesta, ... (vezi toată discuția)