avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... daca firma la care lucrez isi desfiinteaza punctul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

daca firma la care lucrez isi desfiinteaza punctul de lucru eu fiind insarcinata in 3 luni ce am de facut?

Buna ziua,
sunt insarcinata in 3 luni iar firma la care lucrez din data de 19 oct 2011 desfiinteaza punctul de lucru. Deci concediaza toti angajatii! Va rog spuneti-mi eu ce am de facut in situatia mea?!

Va multumesc si astept rasp de la dvs urgent
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:42, 20 Iunie 2012
1. Atunci inseamna ca aveti cele 12 luni de cotizare la somaj si deci veti beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Dar pentru cand va inregistrati la Agentia de Somaj trebuie sa luati adeverinte tip pentru somaj si de la ceilalti angajatori unde ati lucrat in cele 12 luni eligibile.

3.Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC va trebui sa va inregistrati la Agentia de Somaj foarte repede pentru a nu avea pauza prea mare intre data concedierii si data inregistrarii la somaj.
Buna dim,

Aveti idee cu cat imi va fii platit concediul medical de risc de sarcina de catre anofm?!
imi va lua in calcul tot 75% din salariul brut pe care l-am avut?!

Multumesc frumos
1. Este vorba de 75% din baza de calcul care este formata din media zilnica a veniturilor brute din ultimele 6 luni.

2. In baza de calcul intra si indemnizatia de somaj daca aceasta perioada face parte din cele 6 luni.
Offf Doamne,

Mai exista inca o problema angajatorul mi-a dat preavizul de 20 de zile lucratoare si acum vrea sa semnez concedierea ca sa imi faca actele pt depunerea dosarului de somaj.
Este bine sa semnez in cazul meu concedierea?!
Sau trebuie altceva ????
Va multumesc si astept raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
1. Daca v-a dat scrisoare de preavizare sau decizia de concediere puteti sa semnati de primire a lor (si cand semnati, langa semnatura sa puneti di data).

2. Dar sa va dea si dvs. un exemplar.

3. Cand va da decizia de concediere cititi in ea articolul cu care va concediaza, acesta sa fie art.65(1) din Codul muncii.

Alte discuții în legătură

Concediere femeie gravida ruxandram ruxandram Buna ziua, Exista conditii legale privid concedierea femeii gravide? (vezi toată discuția)
Somajul-stagiu de cotizare bebemyc bebemyc Buna!pot intreupe somajul pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil? (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj alyofficiall10 alyofficiall10 Mama mea este in ajutor de somaj are dreptu la medical pe ce perioada si cu cat este platit? (vezi toată discuția)