avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire testamentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire testamentara

Buna ziua!
In cazul in care, prin testament am incredintate bunurile mobile si imobile ale unei persoane cu care nu am niciun grad de rudenie, sotia mea are aceleasi drepturi cu mine daca testamentul este incheiat dupa casatoria mea? Daca nu, ce trebuie intreprins pentru a putea avea drepturi egale asupra bunurilor in speta? Precizez ca in testament sunt nominalizat doar eu nu si sotia.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vcotofana , utilizator 23:19, 7 Iunie 2012
sotia dumneaoastra nu are acest drept
puteti transmite acest drept numai daca va permite testamentul adica are o mentiune expresa cu privire la mandatarea de catre dumneavoastra a alor persoane
Va multumesc pentru raspuns insa,persoana care mi-a lasat prin testament bunurile sale mobile si imobile a decedat iar eu urmeaza sa merg la notar pentru a accepta mostenirea lasata testamentar. Dupa ce fac acest lucru si mostenirea este acceptata de mine prin notariat, sotia mea va avea aceleasi drepturi in egala masura cu mine asupra bunurilor ce au devenit proprietatea mea?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament pt bunuri neiesite din indiviziune aurel_vl aurel_vl As avea nevoie de sprijinul dvs in urmatoarea speta- O matusa / sora tatalui , care nu a avut mostenitori directi , copii , mi-a lasat un testament ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune când există un moștenitor oligofren și un testament făcut în favoarea altcuiva andrey_f_c andrey_f_c in urma cu 4 ani, sotul si sotia mi-a facut pe numele meu un testament in care spune ca dupa moartea lor, bunurile mobile si imobile imi revin mie. Ei mai ... (vezi toată discuția)
Testament reciproc sot - sotie voicudamian voicudamian Eu si sotia (amandoi pensionari) ne-am gandit sa ne facem cate un testament pentru a ne proteja de eventualele pretentii dupa decesul unuia din noi. Sotia a ... (vezi toată discuția)