avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contract de colaborare sau conventie civila
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contract de colaborare sau conventie civila

cabinetele medicale individuale si asistentele lor fac serviciu de garda in spitale centre de permanenta etc... pe factura catre casa de asigurari se trece distict 12 lei pe ora medicul si 8 lei asistenta.Intrebarea este daca este corect ca asistenta sa fie platita pe conventie civila si daca e corect care sunt retinerile cas 10.5 % sanatate 5.5% somaj 0.5% impozit 16% partea salariatului sau numai 16 %
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 08:59, 9 Iunie 2012
Cine factureaza catre casa de sanatate? Cabinetul medical individual?
da cabinetul medical individual
In acest caz asistenta, ca angajat al CMI, va primi pentru garzile efectuate suma negociata si consemnata in contractul individual de munca sau in actele aditionale acestuia.

Aceste sume se trec in statul de salarii, sunt venituri de natura salariala si se plateste pentru ele impozit si toate contributiile sociale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2012
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta de taxa catre stat OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI intrebarea este urmatoarea; daca sunt doua cabinete medicale de familie identice ca numar de pacienti, facturare suma la casa jud de sanatate ,diferand numarul ... (vezi toată discuția)
Salariul minim ck ck Buna ziua. Care este salariul minim pe economie? Care sunt darile pentru o jumatate de norma (toate calculele)? (vezi toată discuția)
Impozit pe salar laura_h laura_h la un salar brut de 1470 cat ar trebui sa fie netul? cat la suta din valoarea salariului plateste angajatorul? se poate aproxima ,la un salar net de 1300 cam ... (vezi toată discuția)