avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma Romania cu angajati in Serbia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma Romania cu angajati in Serbia

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. Societatea la care lucrez presteaza servicii de curatenie. In curand vom incepe un nou contract cu o firma din Serbia. Suntem inregistrati in Registrul Operatorilor Intracomunitari si am inteles ca prin asta avem dreptul de a presta servicii intracomunitare si nu va mai fi nevoie sa ne deschidem punct de lucru in Belgrad, avand optiunea de a ne folosi de sediul clientului. Problema mea intervine in angajarea cetatenilor sarbi. Care ar fi procedura? II angajajez la mine la firma, dupa legislatia lor (contract facut conform normelor lor legislative, cu salariul lor minim pe economie, si redactat si legalizat si in romana si in sarba etc) si ii fac transferul salariului in contul deschis in Serbia?
ITM-ul nu ma poate lamuri pt ca desigur asa ceva nu s-a mai auzit.:) Daca aveti idee carei institutii ma pot adresa va rog sa ma indrumati, si desigur m-ar ajuta sa stiu ce institutie corespunde ITM-ului in Serbia. As putea suna si acolo sa cer informatii.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 8 Iunie 2012
Dvs. stiti ca Serbia nu este in Uniunea Europeana/SEE si deci nu i se aplica legislatia comunitara, nu?

Nu are nici o importanta ca sunteti inregistrat in Registrul Operatorilor Intracomunitari pentru ca Serbia nu este in Uniune, va trebui sa infiintati o sucursala.
@ aylinutza

Inainte de a spune asa ceva despre ITM , ati intrebat la aceasta institutie sau la forul superior acesteia ? .. din experienta, va spun ca exista in ITM-uri functionari publici foarte bine pregatiti care pot da lamuriri in multe privinte ...

Angajarea se va face in Romania si apoi se vor detasa acele persoane sa lucreze in Serbia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de curatenie danilis danilis Buna seara.sunt interesata sa deschid o firma de curatenie dar cu desfasurarea activitatii in strainatate .e posibil sa am o firma de curatenie cu personal din ... (vezi toată discuția)
Obligativitate inscriere in scopuri de tva si roi ContSters333824 ContSters333824 Buna ziua, Va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un sfat de speclialitate la speta de mai jos. Sunt unic actionar intr-o societatea comerciala ce produce ... (vezi toată discuția)
Avocat-inregistrare in registrul operatorilor intracomunitari? madalinaoprea madalinaoprea Buna ziua, Stie cineva daca un cabinet de avocatura care este neplatitor de TVA si emite o factura unei firme din Europa trebuie sa se inregistreze in ... (vezi toată discuția)