avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... un raspuns va rog
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

un raspuns va rog

Ce act normativ reglementeaza ca persoana juridica- societatea sa aiba deschis cont bancar?
Pot folosi pentru societate cont personal pentru persoana fizica?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 21:13, 8 Iunie 2012
Detinerea unui cont bancar pentru o societate comerciala este obligatorie. Contul bancar este un mijloc de identificare ce delimiteaza societatea in raporturile de plati si incasari prin intermediul bancii. Obligativitatea deschiderii unui cont bancar, reiese din faptul ca la Oficiul Registrului Comertului, in cadrul procesului de constituire a societatii, trebuie depuse si documentele care fac dovada efectuarii varsamintelor aporturilor subscrise si varsate de asociati pentru formarea capitalului social.
Nu puteti folosi un cont personal intrucat societatea de la care doriti sa incasati sumele are statut de persoana juridica si nu fizica.

Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, actualizata, contine toate informatiile privind individualizarea societatii comerciale.
nu exista o prevedere expresa dar legea fiscala plafoneaza valoarea platilor cu numerar si implicit sunteti nevoit sa aveti cont bancar. fara el nu veti putea desfasura afaceri ce implica plati mai mari de 5.000 ron

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin 170/2015 - contabilitate partida simpla Rusty Rusty S-a publicat vreun Ordin referitor la Registrul de evidenta fiscala? In ordinul 170/2015 nu se mentioneaza nimic despre Registrul de evidenta ... (vezi toată discuția)
Infiintare MIHAELA IONELA PANAIT MIHAELA IONELA PANAIT Doresc s-a infiintez o societate S.R.L. ce acte imi trebuiesc la dosar? (vezi toată discuția)
Infiintare filiala scorus69 scorus69 Buna seara va rog frumos daca puteti sa-mi spune-ti ce acte sunt necesare la Registrul Comertului pentru infiintarea unei filiale in Romania in care membrii ... (vezi toată discuția)