avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... cum se ajunge in magistratura?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

cum se ajunge in magistratura?

Buna ziua. Fiica mea vrea sa faca facultatea de drept si mai departe vrea sa intre in magistratura. Ce urmeaza dupa facultatea de drept?
Cel mai recent răspuns: osanu.andreea , utilizator 14:14, 28 Iunie 2012
Examen de admitere in magistratura.
Desigur ca se da un examen , dar as fi vrut mai multe detalii.
www.inm.ro
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2012
Stefan Bicov, Avocat
Dupa obtinerea licentei in drept la o facultate acreditata va trebui sa sustina examenul de admitere la Institutul National al Magistraturii. Un examen dificil din drept civil si penal, procedura civila si penala. Daca trece testul grila va mai sustine si un test de rationament logic, nu foarte dificil. Daca reuseste urmeaza 2 ani la INM, in Bucuresti, iar la final sustine un examen de admitere in magistratura. Pana finalizeaza domnisoara studiile e posibil sa se schimbe sistemul de admitere totusi. Pentru mai multe detalii www.inm-lex.ro.
Multumesc foarte mult pt detalii.

Alte discuții în legătură

Inm flaviusnet flaviusnet avem programa pt examenul de admitere la inm pe anul 2005.cica se da si un test de logica...era cazul (vezi toată discuția)
Admitere magistratura Daniela Vorovenci Daniela Vorovenci in ce consta dosarul de admitere la INM ?...ce conditii trebuie intrunite?...este necesara si experienta profesionala in domeniu?...care sunt materiile? (vezi toată discuția)
Vechime pentru admiterea in magistratura?!? anneka_zarova anneka_zarova :(un agent de politie care are vechime 5 ani cu aviz de politist judiciarist poate sa sustina examenul pentru admiterea in magistratura sau trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)