avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... inm
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

inm

avem programa pt examenul de admitere la inm pe anul 2005.cica se da si un test de logica...era cazul
Cel mai recent răspuns: alexxadavyd , utilizator 11:09, 13 Martie 2006
programa pt inm am gasit-o dar unde scrie ca se da si testul logic? zi-mi te rog si mie! thx
"INM îşi propune reformarea sistemului de recrutare a magistraţilor prin adăugarea la probele de evaluare a cunoştinţelor a unui test de logică, care să verifice aptitudinea candidaţilor de a sintetiza şi de a realiza raţionamente logice".asta e luata de pe site-ul oficial.iar la o alta sectiune gasesti si un model de test de logica.
INM îşi propune reformarea sistemului de recrutare a magistraţilor prin adăugarea la probele de evaluare a cunoştinţelor a unui test de logică, care să verifice aptitudinea candidaţilor de a sintetiza şi de a realiza raţionamente logice".asta e luata de pe site-ul oficial.iar la o alta sectiune gasesti si un model de test de logica.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa al Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii cu privire la modificările aduse Regulamentului privind concursul de admitere şi examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii, aprobate în şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din data de 25 mai 2005. Astfel, potrivit art. 6 din acest Regulament, în cadrul concursului de admitere din toamna anului 2005:

& (1) „Examinarea candidaţilor se face în două etape.

& (2) Prima etapă constă în verificarea cunoştinţelor juridice prin susţinerea unei probe eliminatorii, tip grilă, la următoarele materii: a) drept civil; b) drept procesual civil; c) drept penal; d) drept procesual penal.

& (3) A doua etapă constă în susţinerea a trei probe:

o o probă scrisă constând în rezolvarea unor speţe de drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal;

o un test de verificare a raţionamentului logic constând în verificarea capacităţii de analiză şi sinteză, a abilităţilor analitice şi cognitive, prin rezolvarea unei grile cu 100 de întrebări;

o un interviu constând în chestionarea orală a candidaţilor în scopul identificării aptitudinilor, motivaţiilor şi elementelor de etică specifice profesiei de magistrat.”



BIROUL DE INFORMARE PUBLICÃ ªI RELAŢII CU PRESA
deci iata ca ai gasit si tu.dupa cum observi,la faza a doua nu mai avem de-a face cu un test narativ.

Alte discuții în legătură

Test logica anda2happy anda2happy am citit saptamana trecuta in Adevarul ca se va introduce la admiterea in magistratura un test de logica eliminator.dar nu erau mai multe detalii. cunoaste ... (vezi toată discuția)
Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Proba pentru testarea rationamentului logic alexxadavyd alexxadavyd spuneti-mi, va rog ce parerea aveti despre aceasta proba necesara pentru intrarea in Magistratura,si ce putem face pentru a o elimina? (vezi toată discuția)