avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 500 de euro in scop educational
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

500 de euro in scop educational

Buna ziua,

Fiti amabili, probabil ca m-am trezit cam tarziu....dar as vrea sa stiu daca i aloca Statul mai aloca fiecărui nou născut echivalentul a 500 de euro în scop educaţional, într-un cont de depozit deschis la trezoreria statului pe numele copilului. Copilul meu este nascut pe 16.12.2010.

Astept cu nerabdare raspunsul pentru a sti daca pot redirectiona 2% din veniturile mele catre acest cont!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:37, 10 Iunie 2012
Art. 356 din Legea nr.1/2011:
(1) Statul sprijina dreptul la invatare pe tot parcursul vietii prin acordarea sumei reprezentand echivalentul in lei a 500 euro, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de Banca Nationala a Romaniei si valabil la data platii, fiecarui copil cetatean roman, la nasterea acestuia. Suma este acordata in scop educational in beneficiul titularului, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
(2) Suma se depune intr-un cont de depozit, denumit in continuare cont pentru educatie permanenta, deschis la Trezoreria Statului pe numele copilului de oricare dintre parintii firesti, de imputernicitul acestora sau de reprezentantul legal al copilului, pe baza certificatului de nastere.
(3) Parintii copilului, contribuabili, pot directiona in contul prevazut la alin. (2) un procent de pana la 2% din valoarea impozitului anual pe veniturile din salarii, in conditiile legii, si pot depune sume in acest cont.
........
(8) Sprijinul de stat pentru exercitarea dreptului la educatie permanenta prin acordarea sumei reprezentand echivalentul in lei a 500 euro se acorda tuturor copiilor nascuti dupa data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Asadar, copilul dvs nu beneficiaza de acest sprijin ... legea a intrat in vigoare la data de 09.02.2011
super tare...asta este ilegal!!!!!!!!!!!! unii copii ai acestei tari unde toti platim aceleasi taxe au dreptul la invatamant cand altii n-au!!
Nu este ilegal , intrucat Legea Educatiei Nationale a fost validata de Curtea Constitutionala., pe timpul guvernarii B. .. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege a educatiei - 500 de euro pentru fiecare nou nascut vivi23ro vivi23ro M ar interesa daca acest proiect este deja lege in vigoare si daca se aplica retroactiv, eu am o fetita de 3.5 ani .. CE acte trebuie depuse si unde . ... (vezi toată discuția)
Educatie Clauditza8686 Clauditza8686 Buna ziua. Am si eu o intrebare este adevarat ca se acorda tuturor copiilor un sprijinul de stat pentru educatie prin acordarea sumei reprezentand ... (vezi toată discuția)