avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie concediu de odihna

Buna ziua,
Stiu ca s-a mai discutat pe aceasta tema, insa nu sunt pe deplin lamurita. Ceea ce nu am inteles este daca aceasta indemnizatie de concediu se acorda separat de salariu. Mai precis, sa presupunem ca am un salariu brut de 2800 lei, iar luna aceasta am planificate 3 zile concediu de odihna.
Stiu cum se calculeaza, insa aceasta indemnizatie se acorda in plus fata de salariul de baza? De ex., eu voi primi acel salariu brut de 2800 lei (din care se vor scadea impozitele) + indemnizatia de concediu, sau voi primi doar salariul aferent zilelor efectiv lucrate + banii de concediu calculati ca medie a veniturilor salariale din ultimele 3 luni?
Pentru ca in cazul meu, asa cum mi-a calculat firma angajatoare, nu este nicio diferenta intre lunile efectiv lucrate si luna in care plec in concediu de odihna.
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 12:46, 4 Decembrie 2012
Indemnizatia de CO nu se acorda in plus fata de salariu .. astfel , daca luna are 22 de zile lucratoare , iar salariatul beneficiaza de 5 zile lucratoare de CO va primi salariul aferent celor 17 zile lucrate si indemniztaia de CO aferenta celor 5 zile de CO .
Pentru indemnizatia concediu de odihna se calculeaza si se retin cotele Cass, Cas, Somaj, Impozit sau se acorda numai ca rest de plata? Multumesc
Se retin toate contributiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculează indemnizația ? oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un sfat. Un angajat are 3 zile de concediu neefectuate din 2019 si 5 zile din 2020. Restul ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de odihna. preda sorina preda sorina Cum calculez indemnizatia pentru concediu de odihna in urmatorul caz: Am un salariat care pleaca in concediu de odihna 4 zile in aprilie. Calculez media ... (vezi toată discuția)
Cum calculam indemnizatie de concediu de odihna neefectuat. george141414 george141414 Buna ziua! Am urmatoarea situatie: Persoana angajata in functia de conducator autocamion. Salariu acordat- minim pe economie. Perioada lucrata ... (vezi toată discuția)