avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre partaj

Am divortat in nov 2010, fara a face partajul. Fostul sot a plecat din casa in urma unei ordonate presidentiale de evacuare datorita agresivitatii fata de mine si cei doi copiii. Zilele trecute ne-a anuntat ca vrea sa vina acasa pt ca nu are unde sa stea. I-am platit eu chiria pe 2 luni si in acest timp as dori sa incep si sa finalizez partajul.Bunurile comune sunt: o masina - stricata, un apartament 2 camere, si bunurile din casa.... In momentul divortului aveam pe familie 2 credite, eu am platit lunar aceste rate.
Va rog sa-mi raspuundeti la urmataorele intrebari:
Ce presupune un partaj ptin notar, si ce sanse am sa raman eu in apartament?
Ce presupune un partaj prin tribunal...si ce sanse am sa raman eu in apartament?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:32, 13 Iunie 2012
N-ar trebui sa-l primiti in casa odata ce l-ati evacuat, nu-l mai scoateti pana la partaj si apoi, daca tot nu pleaca, aveti nevoie din nou de un ordin de evacuare
. Daca nu ati fost obligata de instanta , nu aveti de ce sa-i platiti chirie.
Partajul la notar presupune in primul rand intelegere intre coproprietari si plata taxelor. Puteti merge la un notar sau mai multi sa vedeti pt ap dvs cat v-ar costa. Puteti ramane cu casa si sa-l despagubiti cu cat va intelegeti.
Daca nu va intelegeti asupra partajului, mergeti in instanta, veti plati taxa de timbru de 3% din valoare bunului, expertize, avocat. Veti partaja si acele credite fiind vb de datorii comune. Procesul va costa si va dura.
Aveti sanse mari sa ramaneti in casa, dar va trebui la fel, sa-l despagubiti pe fostul sot. Sulta cuvenita fostului sot va fi stabilita in suma mai mica daca alegeti sa platiti dvs creditele in continuare. Daca veti cere si se va stabili ca sotul va plati si ceva chetuieli de judecata, veti putea compensa cu o parte din sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat ... nutimarin nutimarin Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat un apartament cu credit. Fostul sot a ramas in casa si plateste rata in continuare iar eu ... (vezi toată discuția)
Am moștenit împreună cu copiii un apartament în care locuiesc cu unul dintre ei. celălalt vrea ieșirea din indiviziune, dacă nu suntem de acord riscăm vinderea apartamentului? angelina-69 angelina-69 Am mostenit impreuna cu cei doi baieti un apartament de 3 camere, in care locuiesc cu cel mic. Cel mare vrea iesirea din indiviziune. Eu impreuna cu cel mic ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj george u george u Buna ziua, as vrea sa divortez de sotie si as vrea ca locuinta sa imi revina mie,eventual sa ii acord o despagubire lunara (nu imi permit altfel). Suntem ... (vezi toată discuția)