avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... sentinta proces alcoolemie peste 0.8
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

sentinta proces alcoolemie peste 0.8

am fost condamnat in luna aprilie la 8 luni cu suspendare, pt alcoolemie de 0,95. pe sentinta definitiva primita de la tribunal, nu este specificat in nici unul dintre articolele de lege invocate de judecator, durata de suspendare sau anulare a permisului. as dori sa stiu cum trebuie sa citesc sentinta si care articol din lege prevede suspendarea sau anularea permisului?
In hotararea judecatoreasca nu va scrie nimic despre permis, el se anuleaza odata ce ati fost condamnat definitiv pt o infractiune la legea circulatiei
In regulamentul de aplicare a OUG 195/2002, puteti citi despre anularea permisului

Art. 246. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune de catre autoritatile prevazute la art. 101 alin. (1) din ordonanta de urgenta, pe raza carora s-a petrecut fapta sau de catre aceleasi autoritati, pentru faptele constatate de politistii din subordine, în baza hotarârii judecatoresti ramase definitiva pentru savârsirea infractiunilor prevazute la art. 101 alin. (1) din ordonanta de urgenta, precum si în cazul prevazut în alin. (2) din acelasi act normativ.


Art. 247. - (1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat va fi încunostintata în scris despre masura luata, în termen de cel mult 5 zile de la luarea hotarârii.

(2) Împotriva hotarârii de anulare a permisului de conducere se poate introduce actiune în justitie, în contenciosul administrativ, potrivit legii.

Art. 248. - Hotarârea asupra anularii se înscrie în evidentele Directiei Generale de Evidenta Informatizata a Persoanei din Ministerul de Interne, prin structura teritoriala de specialitate care a eliberat permisul de conducere.

Puteti sustine examen pt dobandirea unui nou permis dupa un an de cand hot a ramas definitiva

va e de folos daca cititi si acest articol
www.avocatnet.ro/content/art...
permisul va fi anulat prin act administrativ al sefului IPJ - BPR si nu de catre instanta.
ICCJ a decis ca anularea unui eprmis auto de catre instantele de judecata reprezinta o incalcare a separatiei puterilor in stat.
Instanta doar condamna, permisul se anuleaza de catre IPJ in urma primirii sentintei definitive.
HG 1391/2006
§ 3. Anularea permisului de conducere
Art. 203. – (1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la art.114 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002, republicată se dispune:
a) de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost constată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti rămasă definitivă, dispusă de o instanţă din România,
b) de şeful poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în baza unei hotărâri judecătoreşti rămasă definitivă, pronunţată de către o autoritate străină competentă, pentru o infracţiune săvârşită de titular pe teritoriul statului respectiv, dacă pentru fapta săvârşită legislaţia română prevede această măsură;
(2) Anularea permisului de conducere al persoanei decedate se dispune de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia titularul a domiciliat, în condiţiile existenţei unei sesizări din partea unei autorităţi competente sau a unui certificat de deces.
(3) Măsura anulării permisului de conducere se comunică, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare, titularului permisului de conducere, la domiciliul acestuia, pentru situaţiile prevăzute la alin.(1);
(4) În termenul prevăzut la alin.(3), permisul de conducere se transmite de serviciul poliţiei rutiere care a dispus anularea, la autoritatea competentă care l-a eliberat, în vederea efectuării menţiunii în evidenţă.

ART. 114
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1) şi (2), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3);
#M1
c) *** Abrogată
#B
d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării profesiei sau ocupaţiei de conducător de vehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal;
e) permisul de conducere a fost obţinut cu încălcarea normelor legale, situaţie constatată de instanţa competentă;
#M5
f) permisul de conducere a fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, atunci când acesta a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.
#B
(2) Permisul de conducere se anulează şi în cazul în care titularul acestuia a decedat.
(3) Procedura anulării permisului de conducere se stabileşte prin regulament.

@gi_jane2:
Articolele postate de dvstra nu mai sant in vigoare.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz probe biologice Mihaidan07 Mihaidan07 Buna ziua daniel ma numesc si in 2016 am fost oprit de un echipaj rutier pentru testare însă am refuzat să suflu si sa dau probe biologice mai judecat în ... (vezi toată discuția)
Condamnare definitiva - anulare permis mihai62 mihai62 sentinta penala definitiva, ucidere din culpa,art178 al.2 cp,cu referire la art.320 ind.1 cpp.,condamnare cu suspendare in baza art.81 cp,-pedepse accesori ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul neinmatriculat cu numere false de inmatriculare ric_85 ric_85 Am condus un autovehicul cu numere false de inmatriculare.In momentul in care am fost oprit de politie acestia mi-au retinut talonul si mi-au eliberat o dovada ... (vezi toată discuția)