avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil retroactiv
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil retroactiv

Buna ziua, sunt interesata daca se acorda indemnizatie crestere copil retroactiv.Mentionez ca sarcina nu e gemelara si am intarziat cu depunerea dosarului mai mult de 60 zile.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:23, 13 Iunie 2012
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 15
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:

a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;

b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;

c) incepand cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau incredintarii, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la data la care s-au aprobat ori, dupa caz, s-au instituit masurile de protectie a copilului;

d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a)-c).
...

2. Asadar daca ati depasit termenele legale de depunere veti primi indemnizatie pentru CCC de la data depunerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot solicita intrarea in ccc? magdalenar magdalenar am intrat in prenatal pe 1 noembrie,am nascut pe 19 decembrie. cind trebuie sa depun actele pentru post natal,si ce acte trebuie?multumesc (vezi toată discuția)
Concediu crestere si ingrijire copil Nicolaescu Simona Nicolaescu Simona Care este termenul pt depunerea dosarului pt concediul de crestere si ingrijire copil? (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie mirceabalta mirceabalta este vreo perioada limita pentru depunerea actelor pentru stimulentul de insertie?multumesc (vezi toată discuția)