avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Locuinta sociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Locuinta sociala

Buna ziua. Am o prietena care locuieste intr-o locuinta sociala in comuna 1 Decembrie. Locuinta sociala a dobandit-o in timpul casatoriei, iar contractul este pe numele sotului de care a divortat anul trecut, dar impreuna cu care sta in casa si la ora actuala. Acum acest individ vrea sa o dea afara din casa impreuna cu cele 2 fiice cu varste de 5 si respectiv 6 ani.
Cui ar trebui sa se adreseze si daca ar putea cumva sa ramana in casa. Ea are buletin de Bucuresti, sector 2.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 15:21, 14 Iunie 2012
Prietena dvs trebuie sa mearga la primaria din comuna la compartimentul "asistenta sociala"
Locuintele sociale sunt repartizate de catre autoritatile locale- serviciile specializate din primarie -in baza unor criterii stabilite anual si prevazute in Hotarari de consiliu local.
Contractele de inchiriere sunt intocmite intre primar/ reprezentant legal si benefiaciari.
Cadru legal legea locuintei 114/1996 republicata , completata si modificata :
Art.43
Locuinţele sociale se repartizează de către autorităţile administraţiei publice locale care le au în administrare pe baza criteriilor stabilite anual de acestea, în condiţiile prevederilor prezentului capitol, şi de ele pot beneficia, în ordinea de prioritate stabilită potrivit legii, următoarele categorii de persoane: persoanele şi familiile evacuate sau care urmează a fi evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari, tinerii care au vârsta de până la 35 de ani, tinerii proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani, invalizii de gradul I şi II, persoanele cu handicap, pensionarii, veteranii şi văduvele de război, beneficiarii prevederilor Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, si ai prevederilor Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, alte persoane sau familii îndreptăţite.

(la data 09-mai-2008 Art. 43 din capitolul V modificat de Art. I, punctul 2. din Ordonanta urgenta 57/2008 )

Art 44
Contractul de închiriere se încheie de către primar sau de către o persoană împuternicită de acesta cu beneficiarii stabiliţi de consiliul local, pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire pe baza declaraţiei de venituri şi a actelor doveditoare necesare conform prevederilor legale.
Nivelul chiriei nu va depăşi 10% din venitul net lunar, calculat pe ultimele 12 luni, pe familie. Diferenţa până la valoarea nominală a chiriei, calculată potrivit art. 31, va fi subvenţionată de la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale unde este situată locuinţa socială.
prevederi din Art. 23 din capitolul II, partea 1 (Norme Metodologice din 2000) la data 22-dec-2000 pentru Art. 44 din capitolul V





Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen acordare locuinta sociala LEONY2003 LEONY2003 Locuiesc in Bucuresti de peste 10 ani si in toata aceasta perioada jobul pe care l-am avut mi-a permis sa inchiriez o locuinta. Acum m-am inbolnavit mai precis ... (vezi toată discuția)
Locuinta sociala Catalinaradu Catalinaradu Buna ziua! As avea o intrebare legata de locuinte sociale. Am primit in urma cu cativa ani o locuinta de la primarie, insa aceasta, nici atunci si nici acum nu ... (vezi toată discuția)
Cum poate sa fie ''inchiriata'' o locuinta de serviciu aflata in administrarea consililui local dragosh13 dragosh13 In ce conditii se poate atribui unui angajat al primariei o locuinta de serviciu aflata in administrarea consililui local? (vezi toată discuția)