avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara vs. alte cheltuieli
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara vs. alte cheltuieli

Buna ziua,

In urma divortului copilul a ramas cu domiciliul la mama, stabilindu-se o pensie alimentara ce trebuie platita de tata. In ultimele 3 luni, pensia nu a fost platita, dar tatal a contribuit sporadic la alte cheltuieli (de ex. fondul clasei etc).
As vrea sa stiu daca aceste cheltuieli se scad / se deduc din pensia alimentara si cum trebuie procedat pentru a-l convinge pe tata sa plateasca pensia?
Va multumesc,
Magda Popa
Detaliile trimise imi sunt de real folos, deoarece doresc sa cunosc sa cunosc legislatia in acet caz delicat, in care ceea ce poate fiecare nu a condus la o intelegere si a trebuit stabilit in instanta. Pe de alta parte nu doresc sa fortez tatal copilului sa faca sacrificii inutile pentru un copil care are din partea mea atentia si sustinerea necesara.
In ceea ce detaliati dvs. mai sus, inteleg ca pentru recuperarea platii pensiei trebuie actionat in instanta pentru manedarea tertului proprit (in acest caz unul si acelasi cu tatal copilului); iar sumele achitate ocazional de tata se pot scadea / nu se pot scadea din suma pensiei alimentare, decizia fiind una de ordin personal, nu al instantei.
Ca sa va dam un raspuns strict juridic, asa cum doriti dv., avem nevoie de mult mai multe date: care e suma totala datorata de tata, care e fondul clasei, pe cate luni se datoreaza pensia, cum s-a platit fondul clasei, in transe etc. si raspunsurile ar putea genera doar o noua sarja de intrebari.

De asemenea, depinde si ce urmariti dv.: recuperarea banilor, plangeri de dragul plangerilor sau altceva...

Oricum, ca si ella, cred ca fondul ala tot era achitat de cineva, nu? Adica, ar fi cam urat sa ii cereti si banii dati pe el, pe de o parte. Pe de alta, nu cunoastem ratiunea pentru care tatal actioneaza astfel... iar lacune si lipsa informatii.
Stimate doamne avocat,
Va multumesc pentru toate mesajele dumneavoastra, pentru toate detaliile personale si juridice. Asa cum am specificat copilul are toate conditiile de dezvoltare necesare si nu consider, personal, ca in acest moment este necesara plata unor obligatii de catre tata. Continui sa sustin acest lucru indiferent de opinia dumneavoastra personala. Intrebarea mea a fost strict cu privire la legislatie si am inteles din informatiile trimise mai sus ca nu exista o modalitate unica de abordare a acestei chestiuni, ea fiind definita in urma discutiei cu o persona autorizata / avocat.
O dupa amiaza placuta,
Magda Popa
Asa cum am specificat copilul are toate conditiile de dezvoltare necesare si nu consider, personal, ca in acest moment este necesara plata unor obligatii de catre tata[/b].

Avand in vedere faptul ca pensia de intretinere este o obligatie a tatalui, pe care dv nu o considerati necesara, care a fost atunci rostul acestui subiect pe care l-ati deschis? Sau mai bine zis, care a fost rostul obligarii tatalui la plata prin intermediul instantei daca tot nu aveti nevoie de acei bani?
Ca si colega, nu pricep interesul aratat de dv. pentru niste sume care nu va intereseaza...
Pe de alta parte, parerile noastre sunt mai putin personale ca ale dv. si mai degraba profesionale... indiferent cum alegem sa ne traim viata personala adica, aici va dam sfaturi raportate la lege, nu la noi.

Nu, nu exista o abordare unica, dar nici nu stim cum sa va spunem ca ar fi abordarea in cazul dv., caci nu avem hotararea la care faceti referire... si pe baza careia, dezinteresata fiind, doriti sa faceti plangere penala. Nu inteleg, asta e de dragul de a-l sicana pe copilul dv. acum sau mai tarziu? Atat de mult doriti sa ii faceti rau?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara manolacheflorentina manolacheflorentina daca tatal biologic al copilului nu \"vrea\" sa plateasca pensia alimentara si asta se intampla de 2 ani, pt.copilul de 9 ani cum se pot recupera banii astia ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nou al platitorului de pensie alimentara refuza plata pe motiv ca adresa instantei de poprire a fost emisa pe numele primului angajator silver1101 silver1101 Va rog sa ma lamuriti si totodata sa ma ajutati, daca e posibil sa gasesc rezolvare la o problema: - am fost informata, de catre fostul sot, platitor de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare dupa actiunea de executare silita luminita_grigore luminita_grigore Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am divortat cu acordul partilor, in octombrie 2011, minorul mi-a fost incredintat mie spre crestere si ... (vezi toată discuția)