avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

Buna seara,

Cum si in ce mod o societate comerciala poate declara insolventa? Datoriile prezente sunt doar catre stat, acestea fiind mult mai mari decat cifra de afaceri a firmei. In urma cu putin timp (1 luna ) s-a achitat o suma considerabila din datorie, insa acum suma totala de plata este la fel.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Elena Strainescu
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 18:42, 14 Iunie 2012
Debitorul poate cere intrarea in procedura insolventei in temeiul legii nr. 85 din 2006, insa luati in considerare prevederile art. 27 alin. 4, respectiv introducerea prematura, cu rea-credinta, de catre debitor a unei cereri de deschidere a procedurii atrage raspunderea patrimoniala a debitorului persoana fizica sau juridica, pentru prejudiciile pricinuite.
Va recomand sa faceti o analiza foarte atenta a situatiei si apoi sa formulati cerere de deschidere a procedurii. In cuprinsul art. 28 din lege gasiti ce documente trebuie sa depuneti la instanta impreuna cu cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate declara insolventa unei firme? Olga67 Olga67 Va salut si va multumesc anticipat pentru raspuns.Intrebarea mea este daca se mai poate cere intrarea in insolventa a unei firme daca a inceput procedura de ... (vezi toată discuția)
Reorganizare judiciara anjinsan anjinsan Buna ziua, Sa spunem ca exista un debitor care are datoire de 300.000 lei. Cu putin inainte de a incepe executarea silita, debitorul face o cerere de ... (vezi toată discuția)
Control de fond- insolventa dory1985 dory1985 Daca in urma unui control de fond , inspectorii sesizeaza ca firma are foarte multe datorii la fisc si la furnizori, ei imi pot declansa procedura de ... (vezi toată discuția)