Buna ziua,
Am depus la judecatorie hotararile AG de modificare a sediului si de inlocuire a unor membri fondatori. In incheiere, se precizeaza ca se admite in parte cererea, respectiv pentru schimbarea sediului si a altor modificari din statut si actul constitutiv si se respinge cererea privind introducerea unor noi membri fondatori.
Problema este ca am depus la dosar actul constitutiv si statutul actualizate, in care sunt mentionati si membrii fondatori respinsi de instanta, iar aceste doua acte sunt semnate si de acesti membri respinsi. Ce trebuie sa fac in continuare, sa depun la acelasi dosar actul sontitutiv si statutul doar cu membrii initiali? Ce imi va elibera instanta ca documente?
Membri fondatori nu se pot schimba niciodata , ei raman aceiasi chiar daca ulterior se retrag din asociatie. Nu este nevoie de modificare in acest sens.Instanta va da o hotarare judecatoreasca prin care va lua act de schimarea sediului si va mentiona ca se respinge cererea de schimbare a membrilor.
Hotararea deja este data si in ea se precizeaza ca se respinge partea ce rerere cu privire la introducerea membrilor fondatori. Intrebarea e ce se intampla cu statutul si actul constitutiv actualizate, pe care le-am depus la dosar, in care sunt mentionati membrii respinsi de instanta. Daca mi se admitea intreaga cerere si cu membrii fondatori si cu schimbarea de sediu, instanta mi-a r fi eliberat copie legalizata dupa statut si act constitutiv in aceasta forma. Dar cum eu nu pot avea alti membri fondatori, ce se intampla cu documentele actualizate?
In acest caz ramane valabila ultima forma a statutului si prima forma a actului constitutiv. In statut nu apare numele membrilor fondatori ci doar informatii legate de adresa.
Pe acolo pe unde va va cere actele asociatiei, va trebui sa depuneti primele acte si toate modificarile ce s-au adus in timp, inclusiv hotararile judecatoresti de aprobare a lor.
Nu instanta va elibereaza copie dupa ultima forma a statutului cu ce modificari ati adus. Aceasta forma o concepeti dumneavoatra, mergeti cu ea pe la notar sau avocat care le autentifica si acesta e forma statutului recunoscuta. Instanta doar ia act de acestea, conform legii.
Numele membrilor fondatori apar atat in actul constitutiv cat si in statut in forma actualizata si depusa la judecatorie, dar din moment ce mi-a respins introducerea a noi membri fondatori, e clar ca statutul si actul constitutiv trebuie refacute, nu pot ramane in forma respinsa de instanta. Si din pacate, instanta nu doar a luat act, ci a si respins. Deci ce trebuie sa fac in continuare sa am act constitutiv si statut care sa fie in concordanta cu hotararea?