avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 cim-uri, acelasi angajator?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 cim-uri, acelasi angajator?!

Buna seara! in prezent, in sectorul bugetar, este permis ca acelasi angajat sa aiba 2 cim-uri la acelasi angajator?! In concret: eu angajat la unei unitati bugetare (spital) ma pot inscrie la un concurs pentru ocuparea unui post de electrician? In ce baza legala imi poate fi respins dosarul de inscriere la concurs? Va rog sa argumentati cu indicarea articolelor de lege. Parerea mea este ca nu exista baza legala pentru respingerea dosarului.Va multumesc ptr eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 23:12, 14 Iunie 2012
Legea 284/2010:

ART. 24
(1) În cazuri excepţionale, posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică pot fi ocupate şi prin cumul de funcţii, de personal angajat, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de funcţii şi a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante, în condiţiile prevăzute la alin. (2).
(2) Posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul şi de către persoane din aceeaşi unitate şi numai în condiţiile în care programul funcţiei cumulate nu se suprapune celui corespunzător funcţiei de bază. În astfel de situaţii nu sunt aplicabile prevederile art. 18 alin.(1)

Cred ca temeiul legal al refuzului de selectie al dosarului in vederea participarii la concurs pt.ocuparea unui post de electrician -cumul ,de catre un angajat din spital este dat de art.24(1)(2)din Legea 284 in care se reglementeaza cumulul de functii pt. buget,se precizeaza ce categorii de posturi bugetare se pot ocupa prin cumul de catre angajati din unitate(doar cele de specialitate medico-sanitara sunt nominalizate pt. sist. sanitar ) si de asemenea in ce conditii se poate realiza acest cumul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul functii-functionar public in cadrul aceluiasi angajator CORNELIA.G CORNELIA.G Buna ziua, Doresc sa stiu daca un functionar public poate avea cumul de functii in cadrul aceleasi institutii publice.Care ar fi temeiul legal? Va ... (vezi toată discuția)
Cumul de funcţii în aceeaşi instituţie publică ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Astăzi s-a discutat la nivel de compartiment Resurse-Umane şi urmează a se da un răspuns cu privire la următoarea problemă: Un ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa ai 2 job-uri la o institutie de stat? Gheorghita123456 Gheorghita123456 [b]Este posibil sa ai 2 job-uri la o institutie de stat in acelasi timp? Institutiile de stat lucreaza cu contract de colaborare? Te poate afecta cumva acest ... (vezi toată discuția)