avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Licitatie cumparare apartament de catre cumnat.
Discuție deschisă în Executare silită

Licitatie cumparare apartament de catre cumnat.

Fratele sotiei mele poate participa la o licitatie de cumparare a unui apartament ce imi apartine, scos la licitatie in urma cererii de executare silita din partea unei firme de recuperari ? Mentionez ca pe contractul de credit, sotia nu este trecuta, intrucat la data respectiva nu eram casatoriti.
Va multumesc ca existati.
Cel mai recent răspuns: yamada , utilizator 12:59, 17 Iunie 2012
Orice persoana -inclusiv creditorul ,debitorul si tert, pot sa comunice la executorul judecatoresc interesul pentru a participa la licitatia unui bun dedus executari
Mea culpa, am uitat sa mentionez ca in urma vanzarii apartamentului vor mai ramane datorii catre firma de recuperari/banca. Prin urmare, ma interesa ca dupa adjudecarea de catre cumnat, acesta sa nu aiba probleme si sa se considere ca fiind ruda sa i sa ceara o noua executare silita. Nu stiu cum ar putea descoperi ca suntem rude, avand nume diferite si domiciliu in judete diferite.
In mod sigur, eu nu pot participa la licitatie, ptr ca atunci as dobandi o noua proprietate care poate fi supusa unei alte executari silite ptr a acoperi restul de datorii + penalizari.
@ynocentta, debitorul nu poate ( nu are voie) sa participe ( sa liciteze) la o licitatie nici personal, nici prin interpusi.
daca va adjudeca cumnatul, nu are treaba cu datoriile ce raman in sarcina dvs
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
gi-jane2, moderator
Nu vreau sa se interpreteze ca acel cumnat ar fi un interpus. El vrea sa achizitioneze apartamentul, iar noi am mai putea ramane o perioada in el.
gi_jane2 a scris:

@ynocentta, debitorul nu poate ( nu are voie) sa participe ( sa liciteze) la o licitatie nici personal, nici prin interpusi.

Debitorul conform norme in vigoare are dreptul inclusiv in intervalul de 15 de la adjudecarea bunului dedus executari sa achite integral debitul
Adjudecatarului bunului dedus executarii silite- daca procedura de executare silita nu a fost viciata,nu poate fi responsabil pentru diferente intre suma depusa pentru adjudecare si debitul din titlul executoriu
Pentru recuperarea eventualelor diferente,urmeaza ca executorul judecatoresc sa staruie in executarea debitorului asupra altor bunuri in evidenta acestuia

Alte discuții în legătură

Executare silita audi audi creditorul care a pornit executarea silita asupa uni teren, poate solicita executorului sa devina proprietar asupra acelui teren indiferent daca mai exista ... (vezi toată discuția)
Nulitatea actului de adjudecare SPavel SPavel Buna ziua ! Sunt proprietar a unui imobil format din 2 apartamente cu teren comun in cota de ½ . Pot sa cer nulitatea Procesului-verbal de ... (vezi toată discuția)
Refuz inscriere la ocpi pt bun cumparat la licitatie de la lichidator judiciar belal62 belal62 Am cumparat la licitatie organizata de un lichidator judiciar o garsoniera (libera de sarcini conform PV de licitatie), dar nu pot intra in posesie (semna ... (vezi toată discuția)