avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CHELTUIELI DEDUCTIBILE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CHELTUIELI DEDUCTIBILE

Buna ziua,
problema este urmatoarea: directorul general ar vrea sa faca un contract de inchiriere pt o masina pe care o va folosi in interes de serviciu (masina este a administratorului) si ar vrea sa stie ce cheltuieli sunt deductibile si in ce procent. Un domn de la Administratia Financiara i-a spus ca nu sunt deductibile. Nici daca face ordin de deplasare si foaie de parcurs prin care demonstreaza ca acele cheltuieli sunt in interes de serviciu nu sunt deductibile?
Cel mai recent răspuns: karmem , utilizator 08:12, 5 Octombrie 2012
Se vede treaba ca acel domn de la finante, nu a citit Codul Fiscal, nici inainte si nici dupa modificarea adusa de OUG 24/2012.

Avand in vedere ca pana la 01 iulie nu mai este mult, am sa redau ce prevede CF cu aplicare data de 01.07.2012

Cod fiscal
ART. 21 Cheltuieli
(3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:

n) cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu funcţii de conducere şi de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat potrivit art. 21 alin. (4) lit. t), la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane cu astfel de atribuţii.
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
t) 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice, cu o masă totală maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului.

Cheltuielile care intră sub incidenţa acestor prevederi nu includ cheltuielile privind amortizarea.
Modalitatea de aplicare a acestor prevederi se stabileşte prin norme;

Daca pana la 01.07.2012, deductibilitatea limitat de 50% se referea doar la cea cu combustibilul, dupa 01.07.2012, se extinde la toate cheltuielile aferente acestor autoturisme.
Dar 50% sunt deductibile.
Exceptie face amortizarea, care este deductibila integral.

www.avocatnet.ro/content/art...
m
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
ContSters254339, utilizator
buna ziua, am o intrebare.Ce se intampla cu a doua masina....cu chelt care nu sunt efectuate in scopul activitatii economice?de patron, care nu are functie in firma?sunt nedeductibile 100%, nu?
buna ziua, in aceste cheltuieli deductibile 50% sau ma rog, pt a doua masina 100% nedeductibilitate, se includ:asigurari, impozite taxe locale, intretinere, reparatii , functionare?doar amortizarea este deductibila, asa este?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu combustibilul Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pentru un autoturism folosit de un agent de vanzari, cu care se duce si ia marfa de la furnizori pt. a o vinde ... (vezi toată discuția)
Mai avantajos masina pe firma sau contract de comodat? adriano451 adriano451 Buna seara si cu mult respect! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu ajutorul argumentelor cum ar fi mai avantajos pentru mine,precum si ce dezavantaje ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli auto 100% GeorgianaF GeorgianaF Buna ziua, Va deranjez cu o speta frecvent intalnita si cu interpretare ambigua, cel putin pentru mine. Nu imi este foarte clar daca pentru o masina care ... (vezi toată discuția)