avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incompabilitate si conflict de interese
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incompabilitate si conflict de interese

Directorul general cu contract de management la o institutie publica este incompatibil cu demnitatea publica(consilier judetean)???
Dar in conflict de interese?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 18 Iunie 2012
Potrivit Lei nr.161/2003 , art. 88:
(1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu:
..................
d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă;
.......

Asadar, in speta, este vorba despre o situatie de incompatibilitate intre cele doua functii.
dar director al casei de sanatate ???este instituie publica autonoma
Art. 94 din Legea nr.161/2003:
(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.
....

directorul general al casei de sanatate nu este functionar public ,exte o functie obtinuta pe baza de examen , cu contract de management pe 4 ani? legea 95/2006 art 288 alin3
Conform articolului 180 alin.1 lit.a din Legea 95/2006 privind organizarea si functionarea unitatilor sanitare, functia de manager este incompatibila cu exercitarea oricaror alte functii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate membru în aga machis machis Intro-o societate comercială pe acţiuni municipiul este acţionar unic. Adunarea generală este formată din 5 consilieri locali desemnaţi de Consiliul ... (vezi toată discuția)
Functii incompatibile cu functia de manager spital ECD-Excellent Personal Services ECD-Excellent Personal Services Spunetimi-va rog daca functia de manager spital (luat in administrarea primariei) este compatibila cu functia de consilier local (poate o persoana sa detina ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public- consilier local tibi68 tibi68 Buna ziua. Functionarul public, angajat al unei primarii, se afla in incompatibilitate cu functia de consilier local dintr-un consiliu local, altul decat ... (vezi toată discuția)