avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit RADIEREA DIN OFICIU A UNUI PF
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

RADIEREA DIN OFICIU A UNUI PF

In 2010 luna iulie mi-sa radiat din oficiu de catre camera de comert PF .Nu m-au anuntat in scris si nici fiscul.Mentinez ca nu functionam de 7 ani, dar plateam impozitul pe profit.Am scos confirmarea de radiere iar cei de la fisc nu-mi vor sa-mi returneze impozitul platit nici macar pe 2011. Au spus ca vor lua in consideratie aceasta radiere incepand cu 1 ianuarie 2012. Normal ar fi sa mi-se inapoieze banii. Unde ma pot adresa?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 20:15, 19 Iunie 2012
Ar fi posibil ca sumele retinute din pensie,sa reprezinte poprire pentru datorii mai vechi catre
ANAF.Pentru a va clarifica acest lucru,solicitati la Casa de Pensii de care apartineti,o copie a actului de poprire ,venita de la ANAF.Verificati daca sumele sunt reale,apoi confruntati-le cu cele din taloanele de pensie.Ca o parere personala,nu cred ca in sumele retinute se regaseste impozitul pe venit pe anul 2011.
Am de la ANAF scos un document din care reiese ca poprirea din pensie reprezinta impozitul pe 2011, am si de la CEC-BANK un extras cu toate poririle facute de casa de pansii catre ANAF.Specific ca impozitul a venit cu majorari.Am si de la Registru Comertului document care atesta radierea din 12-07- 2010. As dori sa aflu daca legal imi pot primii banii pe 2011 .Va multumesc.
Ce sa va spun,legal este ce considera conducerea Administratiei financiare,mai ales ca anul financiar 2011 a fost inchis.Poate exista vreo portita, pe care insa nu o stiu eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa radiat din 2010 pentru care mi se cere sa platesc impozit in 2012 gena_b gena_b Am deschis o activitate PFA in anul 2007 dar nu am activat niciodata. In 2010 s-a procedat la radiere conform art.39 din OUG nr.44/2008.Acest lucru se poate ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pf ritabutnar ritabutnar BUNA ZIUA , ESTE ADEVARAT CA PF TREBUIE SA FACA DIN NOU TOATA DOCUMENTATIA PENTRU A FII IN LEGALITATE , PENTRU A PUTEA AVEA CALITATE DE ANGAJATOR :stunned: (vezi toată discuția)
Pfa radiat marespatricia marespatricia M-am trezit in luna mai cu PFA-ul radiat, desi am primit in fiecare an avizul primariei pe autorizatie. Ce ar trebui sa fac acum ca sa imi reiau activitatea pe ... (vezi toată discuția)