avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca nu iau licenta exista riscul sa nu mai beneficiez ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca nu iau licenta exista riscul sa nu mai beneficiez de indemnizatie pentru CCC?

in cazul in care nu iau licenta exista riscul sa nu mai beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: karynutzik , utilizator 15:35, 5 Septembrie 2012
1. Sunt persoane care sustin licenta, sa zicem, la un an de la absolvire. Atunci sigur nu vor mai beneficia de indemnizatie de somaj.

2. - Dvs. depuneti dosarul la Agentia de Somaj si trebuie sa se emita o decizie de respingere a indemnizatiei de somaj in care va fi precizat si temeiul legal.
- Dar nu se va intampla asa ceva pentru ca legea spune altfel.
Asa cum ati indicat, legea spune ca trebuie sa fiti in situatia de a fi "absolvit" studiile universitare. Asta inseamna nu numai sa finalizati participarea la cursuri, dar si sa absolviti, adica sa luati licenta.
Intre absolvent si licentiat e o mica diferenta. poti fi absolvent fara a fi si licentiat. ;)
Rog explicati diferenta. Multumesc
nifcons a scris:

legea spune ca trebuie sa fiti in situatia de a fi "absolvit" studiile universitare. Asta inseamna nu numai sa finalizati participarea la cursuri, dar si sa absolviti, adica sa luati licenta.



1) care lege spune ca nu se poate lua ccc daca nu a absolvit facultatea si sa ia si licenta?
OUG 111/2010,art 2 precizeaza:

-frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar si postuniversitar la nivelul studiilor universitare de masterat, organizat potrivit legii, in tara sau intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale

2) Daca se intampla sa nasca acum in luna Mai si nu apucase sa termine facultatea ca era inca in timpul studiilor sau nu daduse licenta,asta insemna ca nu ar avea drept la CCC?

3) La intrebarea dvs pusa catre @anca2sm,precizez ca cineva poate sa fie absolvent de facultate dand toate examenele de sesiune,insa nu si licenta. Sa presupunem ca anul acesta a terminat facultatea,licenta daca nu o da anul acesta,poate sa o dea si la anul.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc pentru absolvent Adinutza20 Adinutza20 Buna ziua am si eu o problema si va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Anul acesta am terminat facultatea am luat licenta in luna iunie 23 si sunt ... (vezi toată discuția)
Crestere copil Manu85 Manu85 Buna! in momentul de fata nu lucrez,dar nu am lucrat nici in ultimele 12 luni,de curand am aflat ca voi dveni mamica. As dori sa beneficiez de indemnzatie,dar ... (vezi toată discuția)
Dupa terminarea facultatii se poate beneficia de somaj si de concediu pentru cresterea copilului? carmen_nagy carmen_nagy Buna ziua, Fiica mea termina anul acesta facultatea si este insarcinata. Isi poate depune actele de somaj? Isi poate intrerupe somajul cu concediul de ... (vezi toată discuția)