avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare

Pentru ca o hotarare de divort sa devina definitiva si irevocabila care este termenul maxim de asteptare.care este termenul max pt a face apel 15 sau 30 zile?
Buna ziua si multumesc pt raspuns.Acum sa va explic o situatie cunosc un caz cand tatal plecat din tara cere custodia celor 4 copiii ai lui dintre care nici unul nu era major 15 ani ,12 ani, 8 ani si 5 ani si obtine aceasta custodie printr-o ordinanta de urgenta divortul nepronuntandu-se doarece mama nu era de gasit (fugise cu vecinu).Acesti copiii parasesc tara ducandu-se la tatal lor cu aceasta ordonanta de urgenta,mai mult tatal nici nu este preznt toate demersurile facandu-le avocatul (avand imputernicire bineinteles). =D> Cum va explicati acest fapt? Nu este aceeasi lege pt toti?Din nou NEDUMERITA . #-o :-/
Doamna anka, ordonanta nu este o hotarare irevocabila asa cum ati spus, caci caracteristica ei este tocmai aceea de nedefinitiv, de temporar, de a nu prejudicia fondul, de revocabil.
Nu stiu ce fac cei de la Pasapoarte, cert e ca nu puteti iesi din tara decat cu o hotarare irevocabila, deci nu ordonanta.
Avocatul dv. facea mai bine sa nu dea sfaturi partii adverse, ci dv., facandu-va o cerere de indreptare a erorii materiale. Astfel, desi mai asteptati putin, nu mai dura atata apelul, el ramanand fara obiect.

Doamna katy, nu conteaza ca tatal s-a prezentat sau nu, ca mama s-a gasit sau nu, divortul se putea pronunta oricum. sincer, in conditile lipsei mamei, nu prea inteleg logica ordonantei... Care era pericolul?
Asta pe de o parte...
Pe de alta, nu-mi pot face o parere, caci nu cunosc: ce anume cuprindea ordonanta, in ce conditii si cu cine traiau copiii, daca era introdusa ori nu si o actiune pe fond etc. Asa ca, nestiind care e intreaga situatie, nu pot sti daca sa fiu sau nu nedumerita.
Insa e clar ca nu putem face lumina in cazuri pe care le cunoastem, asemenea folclorului popular, din gura-n gura. Adica un fel de poveste circulata printr-un telefon fara fir care e barfa lumii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara a minorului fara acordul tatalul? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Buna ziua, Poate fosta mea sotie sa-l scoata din tara pe fiul nostru fara acordul meu? Precizez ca am divortat in 2010, inainte de aparitia legii privind ... (vezi toată discuția)
Acord parinte pentru pasapoarte minori vip2you17 vip2you17 vreau sa plec in spania am doi copii de 9 si 5 ani fostul sot nu vrea sa-mi dea procura sa pot iesi din tara pt ca nu vrea el ce trebe sa fac copiii sint sub ... (vezi toată discuția)
Bună!am avut procesul pentru custodia exclusiva al fetitei mele,am ... Adriana12345@ Adriana12345@ Bună!Am avut procesul pentru custodia exclusiva al fetitei mele,am primit de la tata întâmpinarea redactată de avocata ca este de acord cu ceea ce ... (vezi toată discuția)