avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor

dupa m-ai multe scandaluri[parte din vina mea parte din vina ei]m-am trezit cu un telefon ca si-a facut bagajele si a plecat cu copiii[3 fete din alta casatorie]si am ramas acasa cu o fetita de 4 ani.Acum a inceput scandal ca sa-i dau fata ca ma-i bine sa o judece copilul si sa o blesteme mai tirziu[buna rau afirmatia]dar ea nu o lasa ,o ia cu ea.Nu beau sa cad pe jos am muncit 15 ani si iam crescut copii si acum ei nu sunt in stare sa dea buna ziua.sa-u sfatuit si au plecat[copii au 18 si 19 ani].ce sanse credeti ca am ca sa iau copilul sub protectie[nu sub tutela]deoarece eu consider ca nu mai are toate mintile daca a putut sa-mi zica citez-ce te-am pus eu sa le cresti ,ce vrei sa te spele pe picioare!!!!!!!nu am vrut decit sa ma iubeasca si sa ma respecte[nu le-am impus niciodata sa-mi zica tata][mentionez ca are si o boala mostenita-atrofie cerebrala care in timp poate duce la dementa dar pina acolo ii afecteaza partile motorii si sunt sanse sa ajunga in carucior]credeti ca as avea vreo sansa sa iau copilul la mine[copilul de 4 ani este al nostru]am stat cu chirie acum eu plec la parinti unde am domiciliul pe buletin iar ea sta cu chirie.are sal 8mil eu chistig 30-40 mil
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
geolim, utilizator
Cel mai recent răspuns: geolim , utilizator 19:37, 18 Iunie 2012
Copiii minori se dau de obicei mamei , la care se va stabili locuinta acestora . Am inteles ca sunt doar copiii ei. Nu se intelege al cui e copilul de 4 ani . Daca sunteti tatal acestui copil putetio solcicita si dvs. sa se stabileasca locuinta minorei la dvs., dar sansele sunt de partea mamei .
copilul de 4 ani este al nostru
imi cer scuze .am reeditat mesajul
Ca regula generala potrivit NCC in caz de divort autoritatea parinteasca se exercita in comun de catre ambii parinti. In cazuri exceptionale atunci cand interesul minorului impune acest lucru, autoritatea parinteasca poate fi exercitata numai de catre unul dintre parinti.
Daca veti decide sa divortati in cauza se va efectua si o ancheta sociala ce va fi avuta in vedere de catre instanta la momentul la care se va analiza modalitatea in care se va exercita autoritatea parinteasca si se va stabili locuinta minorului.
asta este singura solutie.dar in cazul minorei daca peste 5 ani mama sa cade la pat si o sa trebuiasca sa o iau la mine definitiv deci si domiciliul si alti prieteni si scoala schimbata nu mai este un soc psihologic pentru copil.daca ea pleaca undeva cu copilul si se intimpla ceva cine raspunde?deja are momente de pierdere a echilibrului dar peste citiva ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Raducanumanuela Raducanumanuela Buna seara . Sunt căsătorită de 3 ani Cu soțul, eu stau cu chirie ,el s a mutat la părinții lui pentru ca nu ne mai intelegem . Avem o fetiță de 11 ... (vezi toată discuția)
Domiciliu minor ContSters205298 ContSters205298 Hotararea Instantei: Autoritatea parinteasca asupra minorului se exercita in comun de ambii parinti,domiciliul minorului la mama (oras). Intrebare: Tatal ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului de catre tata geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Bunaziua, as dori un raspuns referitor la custodia fetitei de 3 ani, dupa divort Mama in timpul cand eram plecat la munca in strainatate a luat fetita si sa ... (vezi toată discuția)