avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

se poate promova o actiune prin care se cere plata pensiei de intretinere pentru o studenta (20 ani), daca parintii NU SUNT DIVORTATI, doar despartiti in fapt?:">
Cel mai recent răspuns: ContSters73118 , utilizator 17:38, 4 Ianuarie 2009
Da se poate. insa trebuie sa demosntrati ca intradevar parintii sunt despartiti in fapt si ca tatal nu contribuie la intretinerea dvs la scoala. De asemenea nu trebuie sa realizati venituri pentru a vi se acorda aceasta pensie ( cu exceptia bursei).
Buna ziua,

obligatia de intretinere pe care parintii o au fata de copii nu este conditionata de existenta divortului.
Se poate formula o actiune prin care perintele sa fie obligat la indeplinirea obligatiei de intretinere fata de copilul sau - presupun ca domnisoara este in continuarea studiilor.

Cu stima,
av. Costi Boncu
Da, se poate promova o astfel de actiune . Calitatea procesuala activa o are chiar copilul care este student.
Multumesc tuturor, mi-ati dat vesti foarte bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere major sinzi92 sinzi92 Parintii mei sunt in divort si separati in fapt, iar tatal meu o are in intretinere pe sora mea minora. Pot sa cer pensie de intretinere, fiind studenta in ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copii minor care se afla in intretinerea tatalui in germania Dan Mihai Dan Mihai 1. Buna seara am si eu o nelamurire din punct de vedere juridic , a situtatiei unui minor, care este in intretinerea tatalui , M-D dar in germania !!! deci ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor din casatorie Justitiarul711 Justitiarul711 Un copil din casatorie poate fi incredintat unuia dintre parinti chiar daca acestia nu sunt separati in fapt si nici nu sunt in divort? Poate unul dintre ... (vezi toată discuția)