avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Garsoniera fara cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Garsoniera fara cadastru

Buna ziua,
Vreau sa cumpar o garsoniera dar nu are cadastru. Urmeaza sa il faca cu un avans pe care i l-as da eu in urma semnarii unui antecontract. Ce riscuri implica asta in ceea ce ma priveste pe mine?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: antonia77 , utilizator 12:14, 21 Iunie 2012
Antecontractul pe care in incheiati este bine sa il autentificati la notar. Daca in termenul stabilit vanzatorul promitent nu face cadastrul si nu se prezinta la notariat pentru perfectarea contractului de vanzare cumparare, obligati-l sa va restituie dublul avansului platit. Daca dumneavoastra nu doriti sa mai incheiati contractul de vanzare-cumparare, pierdeti avansul platit.
Cineva imi spune ca pot avea probleme in cazul in care ar avea vreun credit si ar avea casa pusa gaj. Stiu ca banca nu da credit in situatia dansului dar ma gandesc ca uneori se mai inchid si ochii.
atunci cand se va incheia contractul de vanzare-cumparare, notarul va prezenta un extras de carte funciara. Daca vanzatorul are un credit garantat cu acel apartament, cu siguranta va aparea la partea a III-a din extras, la cap. "SARCINI" .
In alta ordine de idei, in ultimii ani nicio banca nu primea in garantie un imobil fara ca respectivul imobil sa fie intabulat in cartea funciara. Daca promitentul vanzator nu are cadastru, precum ati spus, este putin probabil sa fi ipotecat apartamentul. (N.M. Cadastrul sta la baza intabularii, adica a inscrierii imobilului in cartea funciara).
Am inteles. Deci nu risc sa ii dau avansul (vrea 1500 E) si sa nu mai dau de el apoi.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Intocmiti cu vanzatorul antecontractul de vanzare-cumparare la notar, asa cum s-a spus mai sus.
Pentru ca ati precizat mai sus ca avansul i-ar fi necesar pentru a face cadastru, mergeti personal cu vanzatorul si achiatati sumele necesare, nu-i dati vanzatorului banii.
Preluati garsoniera in momentul incheierii acestui antecontract si nu la incheierea contractului.
Sunt doua masuri care va protejeaza suplimentar.

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare boltzman boltzman Buna Ziua ! Am incheiat un antecontract de vanzare cumparea pentru o garsoniera in valoare de 10000 euro . Am dat avans 3000 de euro . vanzatorul nu s-a ... (vezi toată discuția)
Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Incheiere antecontract fara intabulare procurorus procurorus Va rog, cum trebuie sa procedez, in cazul in care intentionez sa inchei cu un vanzator antecontract de v-c, cu avans de 3000 euro, pentru un apartament, in ... (vezi toată discuția)