avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incheiere antecontract fara intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incheiere antecontract fara intabulare

Va rog, cum trebuie sa procedez, in cazul in care intentionez sa inchei cu un vanzator antecontract de v-c, cu avans de 3000 euro, pentru un apartament, in situatia in care acesta nu are inca cadastru si intabulare pt. apartamentul respectiv, ci doar contract de proprietate?
Ce posibilitati sunt sa fiu inselat si ce trebuie sa fac sa ma asigur ca acest lucru nu se va intampla?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: procurorus , utilizator 09:24, 13 Mai 2010
n aveti nici o garantie ca nu va inseala..nici macar notarea in cf nu puteti face ptr ca nu e deschisa
:sorry: nu aveti decat sa incheiati acel antecontract in conditii foarte dezavantajoase pentru vanzator, in sensul ca daca la data semnarii autenticului nu se prezinta sau nu are actele in regula, va plati de 3 ori valoarea de 3.000 euro.
georgeserban a scris:

:sorry: nu aveti decat sa incheiati acel antecontract in conditii foarte dezavantajoase pentru vanzator, in sensul ca daca la data semnarii autenticului nu se prezinta sau nu are actele in regula, va plati de 3 ori valoarea de 3.000 euro.

adevarat dar pe utilizator il interesaza nu sa ia de 3 ori suma ci sa ia apartamentul , respectiv, sa nu se trezeasca ca vanzatorul a vandut acel imobil la mai multi si dupa aia stai si de judeca.
In lipsa CF nu exista garantia situatiei bunului,care in fapt poate fi antamat concomitent mai multor persoane interesate
Inclusiv neprezentarea CF este motiv temeinic pentru ca sa fiti retinut in avansare sume financiare
Cum pot verifica validitatea contractului c/v?

Alte discuții în legătură

Garsoniera fara cadastru car-men car-men Buna ziua, Vreau sa cumpar o garsoniera dar nu are cadastru. Urmeaza sa il faca cu un avans pe care i l-as da eu in urma semnarii unui antecontract. Ce ... (vezi toată discuția)
Achizitie locuinta - vanzare dubla ioana slavas ioana slavas La sfarsitul lui 2008, am platit un avans de 3000 euro, pt achiz unei locuinte in constructie, moment in care am incheiat cu vanzatorul un antecontract de ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil dobandit prin mostenire katalanu katalanu Salutare, Sunt pe punctul de a cumpara un imobil de la 4 frati care au certificat de mostenitori in urma mortii parintilor. Imobilul nu are inca cadastrul ... (vezi toată discuția)