avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis

am avut suspendat permisul pe 90 de zile pentu nr expirate,si in data de 15 ian imi expira cele 90 de zile .ce se intampla cu permisul meu?
Cel mai recent răspuns: d807 , utilizator 10:26, 5 Ianuarie 2009
Daca nu va prezentati la examenul pentru redobandirea permisului, durata de suspendare se prelungeste de drept cu inca 30 de zile.
pai am vrut sa merg de mult sa dau examen si mi sa zis ca numai dupa ce primesc acasa de la politie pot sa dau.dar am inteles ca nu este nevoie de examen.pentru ca am trecut cele 90 de zile nu?
Art. 219 din Regulament prevede:

(1) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, la cererea titularului, în următoarele cazuri:

b) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz, a fost majorată cu 30 de zile, dacă titularul a promovat testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;

(3) Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie de către contravenient se efectuează de către serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, în cazul în care sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz, a fost majorată cu 30 de zile.

(4) Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie constă în completarea unui test-grilă, ce conţine 15 întrebări din legislaţia rutieră. Este declarată "promovată" persoana care a formulat răspunsul corect la cel puţin 13 întrebări.

(5) Contravenientul este obligat să susţină examenul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, în perioada executării sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, în zilele stabilite, săptămânal, la nivelul serviciului poliţiei rutiere.

am sunat in dimineata asta la politie si mi sa zis ca pana nu se solutioneaza dosarul nu primesc permisul.sa merg eu la judecatorie sa vad ce este cu dosarul.se poate sa imi retina permisul mai mult de 90de zile?
mai trebuie sa dau si examen?
sunt si eu in aceasi situatie,am circulat cu nr. expirate + alcoolemie peste limita legala,drept urmare mi sa intocmit dosar penal pentru ambele fapte,la politie mi sa spus ca pentru nr. a fost propusa solutionarea cu NUP,daca vei primi o amenda administrativa iti vei lua permisul inapoi,daca solutionarea dosarului dureaza mai putin de 3 luni politia poate lua decizia de ati suspenda permisul,daca dureaza mai mult vei primi permisul inapoi,binenteles toate astea sunt valabile in cazul unei amenzi adm.eu astept de 6 luni si inca nu sa finalizat dosarul.Dar pana la decizia finala poti cere procurorului care instrumenteaza cazul o dovada cu drept de circulare pe care o poti prelungi la fiecare 30 de zile.

Alte discuții în legătură

Nelamurire suspendare permis auto dumis dumis In urma cu doua luni si jumatate mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, datorita unei alcoolemii de 0.20%. Intrebarea mea ar ... (vezi toată discuția)
Examen redobandire permis suspendat vivianna vivianna Buna ziua ! Am avut permisul suspendat pt 90 de zile pt vatamare corporala cu parasirea locului accidentului (si intoarcere dupa 30 de minute). Instanta a ... (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului de conducere daniel-teodor daniel-teodor Vreau sa stiu, dupa expirarea termenului de 90 de zile, am platit amenda in termenul de 48 de ore , cum trebuie procedat? Merg pur si simplu la Politia ... (vezi toată discuția)