avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandirea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandirea permisului de conducere

Vreau sa stiu, dupa expirarea termenului de 90 de zile, am platit amenda in termenul de 48 de ore , cum trebuie procedat? Merg pur si simplu la Politia Rutiera, fac dovada platii, dovada de retinere expirata, buletinul si il redobandesc? Am citit multe variante pe internet si sunt putin nedumerit. Va multumesc ptr putin ajutor, daca se poate.
Cel mai recent răspuns: daniel-teodor , utilizator 10:33, 29 Noiembrie 2011
Cu o copie dupa PV si dovada suspendarii permisului, plus buletinul va prezentati la politie si va ridicati permisul.
Va trebui sa sustineti la serviciul politiei rutiere care va are in evidenta, testul de verificare a regulilor de circulatie care consta in completarea unui test grila ce contine 15 intrebari din legislatia rutiera si veti fi promovat daca veti raspunde corect la minim 13 intrebari.

Regulamentul de aplicare a OUG195/2002
ART. 219
(1) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere care îl are în evidenta, la cererea titularului, în următoarele cazuri:
................
b) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz, a fost majorată cu 30 de zile, dacă titularul a promovat testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;,
...............
3) Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie de către contravenient se efectuează de către serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenta, în cazul în care sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz, a fost majorată cu 30 de zile.
(4) Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie consta în completarea unui test-grila, ce conţine 15 întrebări din legislaţia rutiera. Este declarata "promovata" persoana care a formulat răspunsul corect la cel puţin 13 întrebări.
(5) Contravenientul este obligat sa susţină examenul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, în perioada executării sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, în zilele stabilite, săptămânal, la nivelul serviciului poliţiei rutiere.
.................


va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire suspendare permis auto dumis dumis In urma cu doua luni si jumatate mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, datorita unei alcoolemii de 0.20%. Intrebarea mea ar ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - incalcare linie continua razvan martin razvan martin Am depasit un auto pe linie continua si permisul afost suspendat pe o perioada de 30 zile. Mi se pare corect insa, dupa aceste 30 zile ma pot duce sa ridic ... (vezi toată discuția)
Examen pentru redobandirea permisului suspendat Elena Goran Elena Goran pentru redobandirea permisului suspendat se da examen , si daca dai examen se reduce la cerere perioada de suspendare . intrebarea este , se da acelasi ... (vezi toată discuția)