avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cearta cu politia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cearta cu politia

am plecat la comanda dirijata de dispecerat si am oprit intrun loc unde oprirea este interzisa sa astept clientu acesta nu a aparut dupa un minut apare politia si cere doc la control i leam dat si iam explicat ca 5 minute am drteptu sa astept clientu la care acesta mia spus ca sai sput clientului cind suna sa se duca in statia de taxi sa nu mai faca comanda atunci la ce mai exista dispecerat de taxi clientu vrea unde este el nu unde esti tu ca si taxi va multumesc vreau o lege sau un raspuns sa vedem cum lucram pe viitor si mai ales ca politaiu spunea ca trebuie sa am becu rosu la lampa si iam explicat ca nu ai cum sa te duci la comanda cu ceasu pornit cit timp nu ai client
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:28, 20 Iunie 2012
taxiathos a scris:

am plecat la comanda dirijata de dispecerat si am oprit intrun loc unde oprirea este interzisa:hm: sa astept clientu acesta nu a aparut dupa un minut apare politia si cere doc la control i leam dat si iam explicat ca 5 minute am drteptu sa astept clientu



oug 195
Art.63. - (1) Se consideră oprire imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public, pe o durată de cel mult 5 minute. Peste această durată, imobilizarea se consideră staţionare.
(2) Nu se consideră oprire:
a) imobilizarea vehiculului atât timp cât este necesară pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, dacă prin această manevră nu a fost perturbată circulaţia pe drumul public respectiv;

HG1391
Art. 142. – Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:
a) în zona de actiune a indicatorului „Oprirea interzisa”;
:)

aveti dreptul sa asteptati un client timp de cel mult 5 minute prin oprire dar nu in zonele unde unde este interzisa oprirea.

puteti opri in zona indicatorului "oprirea interzisa" doar daca imbarcati/debarcati pasageri si nu perturbati circulatia.-vezi oug 195/art.63/(2)/a).
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc parcare spațiu comercial de cartier AlexaPope AlexaPope Bună ziua, ma interesează legislația în ceea ce privește locul de parcare în dreptul unui spațiu comercial(magazin alimentar mixt) de cartier. Este zona ... (vezi toată discuția)
Oprirea autovehicului dupa trecerea de pietoni pentru debarcarea unei persoane SorinST SorinST Buna ziua, As dori sa stiu daca oprirea autovehicului dupa 1m de trecerea de pietoni, care si coincide si cu statia de autobus atat timp cat am lasat o ... (vezi toată discuția)
Amenda poliția locală constanta sergiu_nero sergiu_nero Legea taximetriei actualiza ta 2017 leg 38/2003 Art 20 alin 4 Pentru îmbarcarea sau debarcarea unui client ,taxiurile pot opri si pe drumurile ... (vezi toată discuția)