avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Posibilitate de atacare a Hotararii ICCJ
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Posibilitate de atacare a Hotararii ICCJ

Dupa parcurgerea de catre un Dosar de uzucapiune a intregului ciclu : Judecat. de Sector, Tribunalul Bucuresti, Curtea de Apel si ICCJ, ce Instanta mai poate fi accesata de reclamant ?
Hotararea pronuntata de ICCJ, care nu caseaza Hotararile pronuntate de Instantele anterioare, este considerata definitiva si irevocabila sau nu ?
ceva e in neregula - observ ca v-ati judecat in 4 instante deci probabil ca hotararea irevocabila e cea de la Curtea de Apel
Stimat forumist,

Consider că ciclul procesual descris de dvs a fost epuizat, nemaiexistând o posibilitate de reformare a hotărârii - căile extraordinare privesc motive strict determinate și nu pot fi utilizate decât în situații speciale.

Astfel, dacă ultima hotărâre nu casează hotărârile precedente, hotărârea definitivă și irevocabilă este prima hotărâre, sentința civilă, dacă aceasta nu a fost modificată în apel.

Evicdent, colegul meu nu greșește, sistemul nostru de drept prevede, maxim, judecata în trei faze, nu în patru.

Cu stimă
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
andreigrigoriu, moderator
Multumesc !

Judecat. de sector a solutionat cauza fara a fi competenta sa solutioneze cauza.
Dupa care s-a urmat traseul expus mai sus....
Deci dupa Hot. ICCJ se mai poate face si contestatie in anulare ?
Motivele Contestatiei ar putea fi procedurale sau de fond, in acest caz de uzucapiune ?
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Stimat forumist,

Nu contează dacă speța este de uzucapiune sau nu, pentru a formula o contestație în anulare. Contează îndeplinirea cerințelor legii, însă.

Motivele contestației sunt arătate de art. 317-318 Cod de procedură cvilă și privesc exclusiv acele situații.

În principiu, eu unul sunt foarte sceptic în privința existenței motivelor reale de a contesta, considerând că un justițiabil ar trebui să înțeleagă când, ca să mă exprim mai plastic, jocul s-a sfârșit.

Cu stimă.
trebuie sa intelegeti ca nu conteaza asa de mult cine a dat solutia ci stadiul procesual al solutiei. Adica, vorbim de fond / apel / recurs ? Ce a solutionat Curtea de Apel, ce ICCJ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot ataca o decizie eronata pronuntata in recurs? vioadel vioadel Cum se poate ataca o decizie a Curţii de Apel prin care a admis recursul unui străin care a intervenit întrun proces de partaj invocand un asa zis împrumut ... (vezi toată discuția)
Proceduri cedo marinica71 marinica71 am o hotarare definitiva si irevocabila la iccj intr un proces civil de stabilire a succesiunii unde mi s au incalcat mai multe drepturi.pot face o sesizare la ... (vezi toată discuția)
Contestatie la iccj ContSters280210 ContSters280210 In ce situatii se pot face contestatii la ICCJ ? (vezi toată discuția)